Medimagazin logo

Çağrılar artıyor, 112 personel yetersizliği devam ediyor

Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat Manisa’daki 112 Acil Sağlık hizmetlerinin başarılı bir şekilde yürütülürken, bu hizmetleri yürüten sağlık çalışanlarının her geçen gün artan iş yüküne karşılık personel sayısındaki yetersizlik dolayısıyla çeşitli sorunlar yaşadığını söyledi.
Çağrılar artıyor, 112 personel yetersizliği devam ediyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Acil çağrı sayısında hızlı bir artış yaşandığını ve bu çağrıların yüzde doksanına yakınını asılsız ihbarların oluşturduğunu kaydeden İrğat, "Bunu bir realite olarak kabul ettiğimizde çalışma şartlarının zor olduğunu anlamamız da kaçınılmaz olmaktadır. Bu çağrıların hakaret, küfür ve gereksiz birçok meşguliyeti içerdiği de yine tespit edilmiş bir gerçektir. İşte tam da bu noktada zor şartlarda bu hizmeti yürütmeye çalışan arkadaşlarımız bir de personel eksikliğiyle boğuşmaktadırlar. 112 acil servis Hizmetlerinde yaşanan personel eksiklikleri çalışanların iş yükünü artırdığı gibi hizmetin de kalitesine olumsuz yönde etki edebilmekte, personelde de sağlık ve psikolojik sorunlara yol açabilmektedir. Çalışanlarda yorgunluğa neden olan aşırı iş yükü, iş kazalarına yönelik riskleri artırdığı gibi personellerde tükenmişlik sendromuna neden olmaktadır” dedi.

Başarılı bir şekilde yürütülen 112 acil Sağlık Hizmetlerinin daha kaliteli bir şekilde sunulabilmesi için; Bakanlığın yeni bir atama hazırlığında olmasının Manisa için bir fırsata dönüştürülebileceğini kaydeden İrğat, “Önümüzdeki atama döneminde Sağlık Bakanlığının insan kaynakları planlamasında ATT, Paramedik ve Hekim atamalarında İlimizin konumunu iyi değerlendirmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Zira Manisa’nın sanayi ve afet bölgesi olduğu göz ardı edilmemelidir. Aktif hale geçirilemeyen istasyonların varlığının yanı sıra mevcut istasyonlardaki personel yetersizliği çalışanlar üzerindeki iş yükünü artırmış ve idarecisinden Hekimine, Paramediğine ve ATT’sine kadar özveriyle çalışan tüm personeli yıpratmıştır. Sağlık Sen olarak tüm kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya ve gereken çalışmaları yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

çağrılar
artıyor
112
personel
yetersizliği
devam
ediyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir