Medimagazin logo

Çakma doktor, reçete yazdı, hasta taburcu etti, vizitlere katıldı!

Bir genç Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 3 ay gerçek doktor gibi muayene yaptı, reçete yazdı, vizitlere katıldı, hasta taburcu etti.
Kaynak: HABERTÜRK
Çakma doktor, reçete yazdı, hasta taburcu etti, vizitlere katıldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye’nin en büyük hastanelerinden İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen ağustosta bir doktorun tavsiyesi ile başvuran Ali Haktan Yılman, pratisyen hekim olduğunu ve ekimdeki Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS ) hastanenin “acil” bölümünü tercih edeceğini söyledi. Bu süreçte acil serviste gözlemlerde bulunmak istediğini belirten Yılman’a izin verildi, ama muayene yaptırılmadı. Ancak hekimlerle arkadaşlığını ilerleten Yılman, kısa süre sonra “normal” mesaiye başladı.

VİZİTLERE KATILDI

Göztepe Acil Servis’te hasta kabul bölümü olan “yeşil alan”da çalışan Yılman muayene ile hekimlerin kaşelerini kullanarak yatış ve taburcu işlemleri yaptı. Reçete de yazan Yılman hastaların diğer servislere sevkini gerçekleştirdi. Hastanede kadrolu doktor gibi çalışmaya başlayan Yılman, asistan hekimler ile birlikte nöbete de kaldı, uzman doktorlar eşliğinde vizitlere de girdi. Kısa sürede gerçek doktorlar ile samimiyetini ilerleten Yılman, bazılarının evine misafir oldu, birlikte tatile gitti. Yılman, doktorlar ve hastalar ile çektirdiği resimleri Facebook adresinden de paylaştı. Bu fotoğrafların altlarına yazdığı mesajlarla da kadrolu doktor imajını pekiştirdi.

OYUNU TUS BOZDU

Sahte doktorun oyunu TUS sınavının yapıldığı ekim ayında ortaya çıktı. Sınav sonucunda Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanlığı Bölümü’nü kazanan üç ismin arasında Ali Haktan Yılman’ın adının yer almaması doktorları şüphelendirdi. Yılman, doktorların “Kazanan isimler arasında sen yoksun. Ne oldu?” sorusuna “Haydarpaşa Numune Hastanesi’ni kazandım” yanıtını verdi. Ancak ikna olmayan “mesai arkadaşları” yaptıkları araştırma sonunda Yılman’ın yalan söylediğini anlayınca hemen sosyal medya adreslerinden Yılman ile fotoğraflarını silerken, sahte doktor da ortadan kayboldu. Yılman’ın Sağlık Bakanlığı Personel Takip Sistemi’nde ve Türk Tabipler Birliği listesinde de ismi yer almıyor.

çakma
doktor
reçete
yazdı
hasta
taburcu
etti
vizitlere
katıldı!
Yorum (7)
A.K.
Hastane yöneticisi istifa etmelidir..
0
Cevapla
kaan boyner
bunu bilmeden yapmışlar,adam yıllarca sahte doktorluk yapmış,cezaevinde kalmış olduğu bilindiği halde halen Türkiyenin en büyük özel sağlık kuruluşu denilen kurumda kendini doktor olarak tanıtıp ,çağrı merkezinde doktor nöbeti tutturuluyor.Telefonda önerdiği abuk sabuk ilaçlarla teyzemi kaybediyordum.Sahte doktorluğuda bıraktık adam online doktorluk yapıp ilaç öneriyor.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
ülkemizde her mesleğin,her işin sahtesini sahteciliğini yapana hiçbir şey olmaz.. ne olursa gerçeğine olur,ne bela gelirse gerçeğinin başına gelir.. gerçeklerin konuşulamadığı,tartışılamadığı,yasaklandığı ülkelerde böyle şeyler çok normaldir..
0
Cevapla
ırgat
biraz daha çalışsa hasta yakınlarından dayak yiyip kendiliğinden de giderdi zaten..erken emekli olmuş...:)
0
Cevapla
port
acile gelen hastaların çoğuda gerçek hasta değildi zaten.3 aydır o yüzden bi sıkıntı olmamış.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir