Medimagazin logo

Cizre'de çatışma: Bir sağlık personeli hayatını kaybetti

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lılar Garnizon Komutanlığı ile polis zırhlı aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıların ardından güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmalarda 1'i 7 yaşındaki çocuk olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti, 3 asker ile 4 sivil yaralandı. Halkın evlere çekildiği ilçenin çevre yolu mevkiinde çatışmalar yer yer sürüyor.
Kaynak: HÜRRİYET
Cizre'de çatışma: Bir sağlık personeli hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cizre'de PKK'lılar Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı nizamiyesine bugün öğleden sonra roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Cizre Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık personeli Eyüp Ergin evine giderken çatışma ortasında kaldı kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ergin, görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

DEDAŞ çalışanı olan 28 yaşındaki Mesut Sanrı da arıza onarırken çatışmanın arasında kalarak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Cizre’de ölenlerden 7 yaşındaki Baran Çağlı’nın da çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kalarak ağır yaralandığı belirtildi. Baran Çağlı’nın da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.
 

 

Cizre Devlet Hastanesi önünde polis sıkı güvenlik önlemleri alınırken, sağlık personeli arkadaşları Eyüp Ergin’in hayatını kaybetmesinin büyük üzüntüsünü yaşadı, ağlayanlar oldu.

Bölgede operasyonlar devam ederken PKK'lılar bu kez Dicle Nehri üzerindeki Cizre Köprüsü Mevkii'nden geçen polis zırhlı aracına roketatarlı saldırı düzenledi. Roketatarın isabet etmediği araçta yaralanan olmadı.

cizre'de
çatışma:
bir
sağlık
personeli
hayatını
kaybetti
Yorum (4)
m. murat
Bakanlık hiç bir şey olmamış gibi hala yerleştirme kuralarında iç savaş manzaralarının yaşandığı, devletin hakimiyetinin kalmadığı bölgelere boş kadro ilanı açıyor! "Size iş veriyorum, maaş ödüyorum. İşinize gelirse..." diyor alanen.
0
Cevapla
TTB
Cizre^de KATLEDİLEN Hemşire Eyüp ERGEN için YASTAYIZ,İSYANDAYIZ... Ülkemizde ve bölgemizde şiddet tırmanıyor; her gün onlarca gencimizi, hatta çocuğumuzu toprağa veriyoruz. Toplumun barışı ve huzuru için son derece kaygı verici olan bu şiddet ortamında hastanelerimizin hedef alınmasına, ambulanslarımızın kaçırılmasına, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin ve sağlık hizmetlerinin sürekliliğinin sağlanmamasına karşı sesimizi yükselttik çok kez. “Barışın dili savaşı susturmalı!” dedik... “Savaş Öldürür Biz Yaşatacağız” dedik... Yaşamdan yana saf tutmaktan vaz geçmeyeceğimizi haykırdık, durduk; ancak dinletemedik... Artık sözün bittiği yerdeyiz. Cizre Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık emekçisi Hemşire Eyüp Ergen, 27 Ağustos 2015 tarihinde hastanedeki nöbetinden evine dönerken kafasına isabet eden kurşuna bağlı olarak hayatını kaybetti. Hemşire Eyüp Ergen, halkımıza gece gündüz sağlık hizmeti veren, mesleğini seven, fedakarca çalışan ve hayatı tehlikede olan binlerce sağlık emekçisinden biriydi. Eyüp Ergen, ayrıca devam edenbu şiddet ortamında evinden işine giderken hayatı tehlikede olan on binlerce emekçiden biriydi. Acımız derin, öfkemiz büyük. Eyüp arkadaşımızın hayatına mal olan bu şiddet ortamına bir son vermek için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi ve halkımıza gece gündüz sağlık hizmeti sunan emekçi kardeşimizi öldürenlerin peşini bırakmayacağımızı, “savaş öldürür, biz yaşatacağız” demek için 31 Ağustos Pazartesi gününden itibaren sağlık ve sosyal hizmet kurumlarında barış beyannamelerini imzaya açıp, barış nöbetleri tutacağımızı kamuoyuna bildiririz. TTB Türk Tabipleri Birliği Türk Dişhekimleri Birliği SES Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Devrimci Sağlık İş Sendikası Türk Hemşireler Derneği Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Türk Psikologlar Derneği Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği
0
Cevapla
bulut
her olay, istismar edilecek şekilde kullanılarak algı operasyonu yapılır. eline silahı alır, asker polis öldürürsün, araçları yakarsın, "nedir derdin?" diye soranlara da "barış istiyorum!" dersin.. bu, algı yönetiminin en önemli pratiklerinden biridir. bir de, ttb gibi yaparsın. aynı çatışma ortamında devleti zan altında bırakacak şekilde bir yorum yazarsın, safların algılarını biraz daha uçuruma doğru sürüklersin.
0
Cevapla
postenflamatuar
TTB açıklamasında Silahlı çatışma ortamını hazırlayan ve sebep olan PKK ye terörist diyememiş. PKK nin adını dahi beyan etmemiş. Barış zırvaları sıralamış. Teröriste laf edemiyor, ortalığı karıştırana laf etmiyor sonra da barış diyor. TTB yönetimi PKK terörist eylemlerini kınayamayan HDP ile de kolkola geziyor. Ne de olsa aynı kafada iki siyasi partiler. Hükümete tavsiyem en çok üye sahibi olan hekim derneğini muhatap almasıdır. Böylece en azından teröristlere laf edemeyenlerle veya hekimliği önceleyenlerle ideolojiyi önceleyenler edenler ayrı tabip odalarına üye olurlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir