Medimagazin logo

Cushing Sendromunu bulan Dr. Harvey Cushing'in kişisel arşivinden çıkan fotoğraflar kan donduruyor!

Kaynak: CNN TÜRK
Cushing Sendromunu bulan Dr. Harvey Cushing'in kişisel arşivinden çıkan fotoğraflar kan donduruyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünyaca ünlü Yale Üniversitesi'nin bodrumun 1900 ile 1930'lu yıllar arasında beyin ameliyatı geçiren hastaların detaylı bilgileri ve fotoğrafları bulundu. Zamanının önde gelen nörocerrahlarından Dr. Harvey Cushing'in kişisel arşivinden çıkan fotoğraflar aydınlatıcı olduğu kadar insanın içini "cız ettirecek" cinsten. Doktor Cushing kendi adıyla bilinen "Cushing Hastalığı"nın da kaşifi. Cushing, tıp ve bilim alanında pek çok ödülün de sahibi... (1869-1939) Fotoğrafların bulunduğu bodrum katında formaldehit dolu kavanozlar içinde saklanmış yüzlerce beyin de bulundu...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cushing
sendromunu
bulan
dr.
harvey
cushing'in
kişisel
arşivinden
çıkan
fotoğraflar
kan
donduruyor!
Yorum (3)
wind
Kan dondurmak mı? McMinn'i Sobotta'yı açın ya da açık kalp ameliyatı izleyin. Bir doktor sitesinde morfolojik deformasyonlara ya da bir beyin resmine "kan donduran" demesi öncelikle doktorluğumuza hakarettir, sonra da bu hastalara ayıptır. Herhangi bir pediyatrik TUS kitabında bile bu kafa deformitelerinin tanımı ve resmi vardır ve mezun olunmadan önce buna benzer bir çok vaka görülür. Aynı zamanda da bu hastalara SAYGI duyulması gerekir. Bakamıyor idiyseniz doktor olmasaydınız. Doktor olmayan tipleri buraya admin yaptılarsa o da sitenin ayıbıdır.
1
Cevapla
Türker Kılıç
Prof Cushing 20. yy'ın en önemli beyin cerrahlarının ilkidir. Nöroşirürjinin, sistematik bir yaklaşımla, ayrı bir bilim dalı olmasını sağlamıştır. Böylesine önemli bir bilim insanının benzersiz bilimsel arşivinin sadece övgüyle anılması uygundur. Nöroşirürji bilim alanında 20. yy'ın ilk yarısının en önemli kişisi Prof Cushing, ikinci yarısının ise Prof Yaşargil seçilmiştir.
0
Cevapla
orcun celik
Kan donduruyor???
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir