Medimagazin logo

Darp ettikleri doktor ve sağlık görevlilerinden özür dilediler

Bingöl'ün Karlıova Devlet Hastanesi'nde görevli doktor ile 4 sağlık görevlisini darp eden Tarlacık mezrası sakinleri özür dileyerek, hastanede oluşan hasarı karşılayacaklarını bildirdi.
Kaynak: MİLLİYET
Darp ettikleri doktor ve sağlık görevlilerinden özür dilediler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Karlıova ilçesinde hasta yakınlarını kaybettikten sonra devlet hastanesinde görevli doktor Esra Yırtar ile 4 sağlık görevlisinin darp edilmesi olayı birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar tarafından kınandı.

AK Parti İlçe Başkanı İlyas Bingöl'ün girişimleri sonucu köylülerle görüşmeyi kabul eden doktor Yırtar ve sağlık çalışanları, Mollaşakir köyüne bağlı Tarlacık mezrası sakinleri ile bir araya geldi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakınları olduklarını ifade eden köylüler, doktor Yırtar ve sağlık çalışanlarından özür dileyerek, hastanede meydana gelen hasarı karşılayacaklarını belirtti.

Doktor Yırtar da köylüleri affettiğini kaydederek, böyle saldırı olaylarının bir daha yaşanmamasını diledi.

Durumu ağır olan hastayı 45 dakika geri döndürmek için büyük çaba sarfettiğini bildiren Yırtar, "Oysa hasta tıbben ölmüştü. Ama ben bir umut hastayı geri getiririm diye mücadele ettim. Bana ve arkadaşlarıma yapılan saldırı beni çok üzdü. Saldırıyı hak etmedim. Üstelik bir bayan olarak hiç hak etmedim" diye konuştu.

Karlıova Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Orhan ise Yırtar'ın Ramazan Bayramı'nda doktor sıkıntısından dolayı çalıştığını anlatarak, "Bayramda ailesinde birlikte olabilirdi ancak çalışmak istediğini belirtti. Bu olayın yaşanması bizi çok üzdü" dedi.

İlçeye yaklaşık 22 kilometre uzaklıkta bulunan Mollaşakir köyüne bağlı Tarlacık mezrasında yaşayan astım hastası Mehmet Candündaran (62) rahatsızlığı nedeniyle 29 Temmuz'da Karlıova Devlet Hastanesi'ne başvurmuş, acil serviste görevli doktor Esra Yırtar tarafından gerekli müdahalede bulunulan Candündaran bir süre sonra taburcu edilmişti.

Evine döndükten sonra yeniden rahatsızlanan Candündaran, yakınları tarafından ambulansla hastaneye getirilirken yolda hayatını kaybetmiş, Candündaran'ın yakınları olayda ihmali bulunduğunu ileri sürdükleri Dr. Yırtar'ın yanı sıra sağlık personeli Rüveyda Karakozan, Sedat Ercan, Aykut Kırkız, Ömer Faruk Burkay ve güvenlik görevlileri Namet Örnek ile Ferhat Olgun'u darp etmişti.

darp
edilen
sağlık
personeline
hasta
yakınlarından
özür
ziyareti
Yorum (7)
murat yılmaz
babalarını öldüren bir aile hac ca gitmek için fetva almaya gelmiş gibi. cevabımız şu olmalı bakın sevgili vatandaşlar ne babanızı öldürün ne de hacca gidin
0
Cevapla
ali çantalı
Yürüü ordan....
0
Cevapla
mustafa korkmaz
Bugun affedersin genc meslektas, yarin benzer bir durumda karşilaştiklarinda yarim kalan işi tamamlarlar. Bir bayana el kaldiranlar ne yapmaz...
0
Cevapla
Gökhan D.
Hapis yatıp çıktıktan sonra özür dilemeliler. İçimden geçenleri buraya yazınca yayınlanamıyor. Doktor olarak zengin olamam hatta doğru dürüst bir ev almam imkansız. Silah taşıma ruhsatı alıp bana saldıran üç beş kişiyi vurup hapis yatarsam çıkınca da bu işlere ben bakarsam taş çatlasa 5 senede villada oturup mercedese binerim. Bu millete bu yaraşır. Toplu olarak iş bırakmalıyız. Aciller de çalışmamalı. Madem ki bu iş insani durumdan çıkıp hizmet sektörüne döndü, faşizmi en iyi biz biliriz deyip iş bırakmalıyız.
0
Cevapla
Doktor doktor
Doktor Hanımın şikayetini geri aldığını sanıyorum umarım öyle bir şey yapmamıştır. Çok geçmiş olsun
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir