Medimagazin logo

Doktor yetersizliği nedeniyle eylem yaptılar

Nusaybin'de uzman doktor yetersizliği nedeniyle hasta ve hasta yakınları Devlet Hastanesi önünde oturma eylemi yaptı.
Doktor yetersizliği nedeniyle eylem yaptılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sabah saatlerinde muayene olmak için Nusaybin Devlet Hastanesine gelenler, 8 branşta uzman doktor olmadığını öğrenince tepki gösterdi. Yaklaşık 50 kişilik grup, durumu protesto etmek için hastane bahçesinde oturma eylemi yaptı.

Hasta ve hasta yakınları adına açıklama yapan Zeki Demir, sıra almak için sabah saat 06:00'dan beri hastane kapısında beklediğini söyledi.

Gece saat 01:00'den sonra hastane kapısına sıra yazdırdıklarını bildiren Demir, "Bugün 8 uzman doktorumuz yok. Bunu millete reva görüyorlar. Gece saat 01:00'de hastane kapısında sıramı yazdım saat 06:00'dan beri de buradayım. Tek amacımız burada hastamızı tedavi ettirmektir. Başka bir amacımız yok. Burada taleplerimizi dile getirdiğimizde olayı siyasi yöne çekiyorlar" şeklinde konuştu.

Protesto nedeniyle Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabip yardımcısı Dr. Mehmet Emin Ay, hasta ve hasta yakınlarıyla görüştü.

Nusaybin Devlet Hastanesinde görevli bazı doktorların, ameliyatta olduğu için poliklinikte hasta muayenesi yapmadığını belirten Ay, bazı doktorların izinde olduğunu bazılarının da zorunlu hizmeti bittiği için ilçeden ayrıldığını söyledi.

Sorunun çözümü için Bakanlıktan yeni doktor talebinde bulunduklarını aktaran Baştabip Yardımcısı Ay, hasta ve hasta yakınlarının eylemini sonlandırmasını istedi.

Taleplerini dile getiren bazı hasta ve hasta yakınları ile Baştabip Yardımcısı arasında yaşanan kısa süreli gerginlik sonrası vatandaşlar eylemlerini bitirdi.

Konuyla ilgili hastane yönetimi resmi bir açıklanma yapmadı.

doktor
yetersizliği
nedeniyle
eylem
yaptılar
Yorum (7)
Bedrettin alyamaç
Önce doktora saygıyı öğrenin!sonra doktor talep edin oldumu!
0
Cevapla
davut
Doktorumuz yok diyorlar,hala idareyle gerginlik çıkarmaya çalışıyorlar.böyle yaptıkları müddetçe zor doktor bulurlar.Vatandaş hala anlamadı,gerginlik çıkararak oraya doktor getirtemezsiniz.Doktoru zorla kimse çalıştıramaz,sonunda istifa eder gider.
0
Cevapla
postenflamatuar
Bazı yorumcular ters yorumlar yapmış. Bu haberde doktora saldırı hakaret ve saygısızlık olduğunu bildiren bir yer yok. Hastalar medeni bir şekilde hastane yönetimini protesto etmiş. Yani problewmin doktorlarda değil yönetimde olduğunu görmüşler. Yorumcu arkadaşımız "Önce doktora saygıyı öğrenin!sonra doktor talep edin oldumu!" diye bir yorum eklemiş. Haber güneydoğu kaynaklı olunca hemen halka karşı suçlamalarda bulunmuş. Ne alaka? Doktoram ilişen yok saldıran yok! Bu tür haberler değil darp haberlerini edirne Antalya izmir istanbuldada duyuyoruz ama bu yorumcular oranın halkı için "Önce doktora saygıyı öğrenin!sonra doktor talep edin oldumu!" gibi bölgesel ayrımcılık olarak sınıflandırılabilecek tepkiler göstermiyorlar. Şunu da söyleyeyim bir güneydoğulu olarak bu tepkilerin hangi düşüncenin ürünü olduğunu gayet iyi biliyorum, bu düşünce sahipleri açık olarak itiraf etmekten çekinse de.
0
Cevapla
A.K.
Doktora saygı yok,fırsat bulunca doktor kaçar tabi.Sonra da niye doktor yok.E müstehak.
0
Cevapla
meral
Malesef bu bölgelerimizde aşiret hakimiyeti ve terör vs olduğundan hekimlere karşı tehdit vs eksik olmuyor. Nedeni de medikalci vs meslek mensunun veya hastane müdürünün veya personelinin (taşeronlarda dahil)hekimle olan bir sorunu aşirete havale etmesi dolayısyla namusuyla çalışan hekimin zor durumlara düşmesidir (nitekim hastane müdürünün birisi sırf aşiretinden olduğundan tehditkar çalışanını şikayet eden hekimi bir de kendisi tehdit etmiştir). Bu nedenlerle hekimler bu bölgeye gitmek istemiyorlar. Ülkemizde hekim sayısı yeterli olduğu halde sırf bu bölgelere zorlada olsa hekim göndermek amacıyla devlet diplomalara el koyarak zorunlu hizmet yaptırmaktadır. Bu batılı ülkelerde angarya olarak tanımlanır. Bu tavırlar sadece batıdan gelen hekimlere değil o bölgeden olan hekimlere karşıda uygulanmaktadır. O nedenle o bölgenin hekimlerinin de çoğu (%99)İstanbul vs illerde çalışıyor. Bunu özellikle o bölgenin hekimleri çok iyi bilir. Kısacası sorunun temeli doğulusu batılısı tüm hekimlerin o bölgeyi can mal vs güvenliği bakımından tehlikeli gördükleri için gitmek istememelerinden kaynaklanıyor. Başka bir neden yok. Başta asker ve polis olmak üzer tüm memmurlar bir bölgede yıllarca hatta emekli oluncaya kadar çalışabilir, Emniyet mensupları sırf bu nedenlerden belli süreler çalışmaktalar (2-3 yıllık doğu hizmeti vs diyerek).Devlet bu sınırlı hizmet süresini hekimlerden esirgediği için birçok hekimde zorunlu hizmetleri bitince emeklilik sosyal güvenlik vs haklarından bile vaz geçip ayrılmaktadır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir