Medimagazin logo

Doktora darp! Doktor hanımın tedavisi Yoğun Bakımda sürüyor

Kırıkkale Yüksek İhtisas Keskin Hastanesi'nde hasta yakınının doktoru darbettiği iddia edildi.
Doktora darp! Doktor hanımın tedavisi Yoğun Bakımda sürüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Alınan bilgiye göre, annesini muayene için Yüksek İhtisas Keskin Hastanesine getiren İ.T, annesinin kan alma sırasında fenalaşması üzerine sinirlendi. Bu sırada poliklinikte hasta muayenesi yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslı Cömert Pay, yardım etmek amacıyla olaya müdahale etmek istedi. Bu sırada annesinin fenalaşmasına sinirlenen İ.T, eline aldığı serum askısını doktorun başına vurduğu öne sürüldü.

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Operatör Dr. Mustafa Boyabatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın bugün öğleden sonra Yüksek İhtisas Hastanesine bağlı Keskin ilçesi ek binasının acil servisinde meydana geldiğini söyledi.

Kan verme esnasında fenalaşan bir hastanın acil servise götürüldüğünü ve bu esnada yan tarafta çalışan çocuk hekiminin, çocuk doktoru olmasına rağmen olaya yardım etmek amacıyla müdahale olmak istediğini savunan Boyabatlı, "Oradaki doktorlarla birlikte acil servise gidiyorlar. Hastaya yardım esnası sırasında hasta yakınları tarafından darpediliyor. Serum askısıyla darpedildiği iddia ediliyor. Doktor hanım başına ve yüzünü aldığı darbe şikayetiyle geldi hastanemize. Şu anda kendisini hastanede müşahede altında tutuyoruz. Bilinci açık, konuşuyor. Şu anda takibi yapılıyor" dedi.

Boyabatlı, olayı öğrendikten sonra Sağlık Bakanlığı'nın "Beyaz kod" uygulamasının anında devreye girdiğini ve olayın şu anda adli mercilere de yansıdığını kaydetti.

Darpedilen doktor Pay'ın Yüksek İhtisas Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Doktara darettiği iddia edilen İ.T'nin Keskin ilçesine bağlı Göktaş köyü muhtarı olduğu belirtildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun da hastaneye gelerek Pay'ı ziyaret edip, doktorlardan bilgi aldı.

doktora
darp!
doktor
hanımın
tedavisi
yoğun
bakımda
sürüyor
Yorum (28)
Bülent
Adı üzerinde İ.T.
0
Cevapla
Mehmet Emin
Allah belalarını versin. İnşaallah iki dünyada da rahat yüzü görmez bu ve benzeri eylemlere yeltenen yaratıklar. Doktorumuza da Allah şifalar versin inşaallah.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
muhtarlardan korkulur. her türlü iftirayı da atabilirler. hele de gücünü hükümetten alıyorsa. doktor hanıma geçmiş olsun. bizim millete iyiliğin yaramadığı,yapılmaya çalışılan iyiliğin de doğru biçimde değerlendirilemediği,anlaşılamadığı günleri yaşıyoruz.
0
Cevapla
my
Bu İT'i itleştirene hesap sormalı.
0
Cevapla
postenflamatuar
TTB nin çürük yapısına bir örnektir bu olay. Şiddet olayları kırıkkaleden edirneye sağlık izmeti verilen her noktada vardır. Bu tür saldırılara karşı önalıcı ve cezalandırıcı tedbrlerin alınması, hekimlerin bu tür durumlara düşmemesi için hekimlerin çalışma şartları, mekanları gibi bir çok değişken için standart belirleme, bu standartları yasal hale getirme ve bunlar yapıldıktan sonra da bu standartların sağlık hizmeti verilen her noktada yerine getirildiğini denetleyen, standartlara aykırılık olduğunda ise ilgili noktada hekimlere acil hukuki yardım ve danışmanlığın verilmesini garanti altına alan bir organizyon yapılmalıdır. TTB nin ne kadar çürük ve köhne bir yönetimce idare edildiğini anlmak için yine sağlık alanındaki bir örenek vermem gerekecek. Daha yeni ihdas edilen aile hekimliği uzmanları hızla kurumsallaştı. Adamlar Hukuk ve Mevzuat Komisyonu kurdular. Bunu kurmakla kalmayıp etkin işetiyorlar. AHEF üyelerini sürekli bilgilendiriyor. en son acil nöbetleri konusunda üyelerini gayet güzel yönlendirip üyelerinin ortak tavır geliştirmelerini ortaya koymalarını başarıyorlar. Bizim TTB ise ne eylem planı yapıyor ve ne de üyeleri ortak hareket noktasında organize edebiliyor. Yani tam bir iflas etmiş örgüt. Çünkü örgütleyemiyor! Beceriksizliğini de hekimlere yüklüyor. Herkesin TTB ye üye olup bu çürük zihnyeti değitirmek için tabip odaları seçilerinde oy vermesi lazım. kılavuzu karga olan doktorlar şiddeten kurtulamaz, keyfi acil görevlendirmeerinden kurtulamaz, yönetimin mobbinglerinden, hasta yakınları mobbinginden kurtulamaz. Hekimlerin ortak hareket etmelerini başaracak bir TTB yönetimi ancak ideolojik angajmana sahip olmayan marjinal solculuk yapmayı hekimlik yapmak sanan hayatın olağan akışından kopuk mevcut yönetimin seçimlerle gönderilmesi ile mümkündür. Onlar yine gitsin Taksime biz işimizi yaptığımız hastanelere ve seçim sandıklarına gidelim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir