Medimagazin logo

'Doktora kurşun, devlete sıkılmış kurşundur'

Kayseri Tabip Odası tarafından düzenlenen basın toplantısında Doktora sıkılan kurşunun devlete sıkıldığı belirtilirken, toplantıya 3 partinin milletvekili adayları da katıldı
'Doktora kurşun, devlete sıkılmış kurşundur'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kayseri Tabip Odası tarafından düzenlenen basın toplantısına MHP Kayseri  Milletvekili adaylarından Prof. Dr. Yusuf Hallacoğlu, Süleyman Korkmaz, İstemihan Üçok, Mehmet Özmen, Mete Taştan, AK Parti Milletvekili adaylarından Op. Dr. Kemal Tekden, Doç. Dr. Havva Çalış ve   CHP Milletvekili adaylarından Op. Dr. Çetin Arık’’ katılarak  destek verdi.

Her üç partinin Milletvekili adayları sağlıkta şiddetin partiler üstü bir olay olduğunu vurgulamışlar ve seçilip TBMM’e gittiklerinde ‘’Sağlıkta şiddet uygulayanlar partimiz üyesi olamazlar’’ şeklinde bir kararın çıkması için çalışacaklarını deklare etti.


Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Prof. Dr. İ. Suat Öktem yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

29 Mayıs 2015 Cuma günü Samsun’da Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil FURTUN görevi başında iken silahlı bir saldırı sonucu öldürülmüştür. Acımız büyüktür.
    Sebebi ne olursa olsun demokratik hukuk Devletinde görevi başında iken bir doktora öldürmek amacıyla kurşun sıkılmışsa, bu kurşun aslında Devlete sıkılmıştır. Biz Türk hekimleri olarak bunu böyle değerlendiriyoruz.
    Katilin olaydan sonra ne söylediğinin de, hiçbir önemi yoktur. Katil katildir.
    Devlete sıkılan bu kurşun olayının tekrarlanmaması için siyasi otoriteleri sorumluluk almaya ve sorunun çözümüne katkı vermeye kamuoyu önünde davet ediyoruz.
   Ve uyarıyoruz gerekli tedbirler eksiksiz olarak alınmadığı takdirde olacaklardan hekimler sorumlu olmayacaktır. Çünkü artık Türk hekimlerinin sabrı zorlanmaktadır, tükenme noktasına gelmiştir.
    Şehit edilen meslektaşımız Dr. Kamil FURTUN'a ALLAH'tan rahmet yakınlarına ve bütün hekim camiasına sabırlar diliyoruz.
        

 

'doktora
kurşun
devlete
sıkılmış
kurşundur'
Yorum (3)
mehmet yetmez
Bu adamı birileri siyasetçi yapsa da eğitim ve sağlık camiası kurtulsa.
0
Cevapla
Suat Öktem
Değerli meslektaşım sayın Dönmez, Yazdığınız yorumu okudum... Sizinle polemiye giripte lüzumsuz tartışmalara sebep olmak istemiyorum. Bir Tabip Odası Başkanının bir meslektaşının şiddet sonucunda öldürüldüğünde göstermesi gereken tepkiyi gösterdiğime inanıyorum. Siyasete atılma gibi bir niyetimin olmadığını size söyleyebilirim.Eğer günün birinde böyle bir karar verecek olursam, sizin gibi değerli meslektaşlarıma mutlaka danışacağım. Birde bir meslektaşınıza hitap ederken ''bu adam...'' gibi ayak takımı kalıntısı olan kelimeleri kullanmamanızı size öneririm.Eğer kullanmaya devam ederseniz bu hitap şeklinizi şimdiden aynen size iade edeceğimi bildirir, saygılar sunarım...
0
Cevapla
Karamehmet YILDIZ
Dr. Mehmet YETMEZ'in yorumunu okudum. Kendisini tanıyor muyum, emin değilim. Sonra haberi bir daha okudum. "Bu adam" olarak nitelendirdiği meşlektaşımın sağlıkta şiddetle mücadelede samimi gayretlerinden başka bir şey göremedim. Sayın Başkan özveriyle Tabip Odasını iki dönemdir yönetiyor. Dr. Yetmezi rahatsız eden nedir? Anlayabilen varsa söylesin. Kendisi (eğer hekimse) mesleği için ne yaptı, bilmek isterim. Aklıma gelmedi değil; Bu şahıs Dr. unvanıyla yazan bir hekim düşmanı, saldırgan olmasın? Zira bu haberde bir hekimi rahatsız edecek tek bir harf bile görmedim. Biz hekimler adına orada bulunan meslektaşlarımıza, bunu siyaset üstü bir olgu olarak değerlendirerek seçim arifesinde bir araya gelen her üç siyasi parti milletvekili adaylarına ve özellikle mesaisini özveriyle bizler için harcayan Başkan'a minnet borşluyuz ve teşekkür ediyoruz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir