Medimagazin logo

Doktora nöbet odasında saldırdı

Sivas Sağlık-Sen Şube Başkanı Efe Zileli, Hafik Hacı Esma Kocacık İlçe Hastanesinde görevli kadın doktorun, bir vatandaş tarafından darp edildiğini iddia etti.
Doktora nöbet odasında saldırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Zileli, sendika binasında yaptığı açıklamada, bu saldırıyı ve daha önce yapılmış bütün saldırıları kınadıklarını belirtti.
 
Sağlıkta şiddetin ulaştığı noktanın artık dayanılmaz boyutlara geldiğini vurgulayan Zileli, Hafik Hacı Esma Kocacık İlçe Hastanesi acil servis nöbetini tutan pratisyen kadın hekimin dün saat 17.30 civarında nöbet odasında bir kişi tarafından saldırıya uğradığını öne sürdü.
 
Saldırganın kavgayı ayırmak isteyen diğer sağlık personellerini de darp ettiğini ileri süren Zileli, şunları kaydetti:
 
"Sağlık çalışanları takdir edilecekleri yerde şiddete maruz kalmaktadırlar. Şiddetin önüne geçmek için caydırıcı tedbirlerin alınması şarttır. Şiddet uygulayanların medya yoluyla teşhir edilmesi, hukuksal cezai işlem yapılması ve bu kişilerin belirli bir süreyle sağlık hizmetlerinden paralı faydalanması gibi önlemler caydırıcı olacaktır. Bu gibi olayların tekrarlanmaması için mutlaka caydırıcı olacağını düşündüğümüz polis noktası oluşturulması veya güvenlik personellerinin hastanelerimizde görevlendirilmesi de gerekmektedir."
doktora
nöbet
odasında
saldırdı
Yorum (3)
Hasip
namaz kılarken fotoğraf paylaşmak yerine bu işlere kafa yorsa iyi olur yetkili. Tabi namazını ihmal etmesin riyâ yerine. Sağlık sendikasında hizmetli başkan işte bu
0
Cevapla
Dr erhan
Ben 2007 de mecburi hizmetimi Sivas ın bir ilçesinde yaptım. Benim zamanımda halk olağanüstü seviyede doktorlara saygılı idi. Hatta o kadar ki bi teveccuh karşısında ben çok mahçup olurdum. Hala en az şiddet haberi orta Doğu illerinden gelir. Oralarda bile durum bu hale geldiyse durum çok vahim demektir
0
Cevapla
Bülent Erdener
Bizim gibi doktorlara AKP az bile daha da fazlasını yapsınlar neredeyse her giren birşeyler yapsın.nasıl olsa biz köle ruhluyuz.Ne derseniz deyin, bunca sene sesimiz çıkmadıysa hala şimdi hiç çıkmaz.Habire burda birilerini galayena getirmeye çalışıp kendisi bir şey yapmayanlar sözüm sizlere.Burda yazarak sorumluluğunuzu atmıyorsunuz.Bütün doktorlar töhmet altında be hergeçen gün daha da kötüye gidiyoruz.Seçim modu başladı neredeyse bütün uzmanlar gece nöbetine.kanuni veya vicdani hiç önemli değil.Seçim kazansınlarda nasıl olursa olsun.Buradan karşı yazıp gizlice sistemin bozulmasını istemeyenler elbet bu devran geçer.Güneş batıdan doğar .İki yüzlülüğün riyakarlarlığın ve padişahım çok yaşacılığın sonuda gelecek.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir