Medimagazin logo

Doktorun bıçaklanması sağlıkçıları ayağa kaldırdı

Şanlıurfa OSM Ortadoğu Hastanesi'nde dün bir doktorun bıçaklı saldırıya maruz kalmasına sağlıkçılar tepki gösterdi.
Doktorun bıçaklanması sağlıkçıları ayağa kaldırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gaziantep'te bir doktorun ölümü ile sarsılan sağlıkçılar, Şanlıurfa OSM Ortadoğu Hastanesi Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Op. Dr. Muhittin Telli'nin, eşi düşük yapan Yüksel K. tarafından bıçaklanması üzerine bir kez daha seslerini duyurmak için basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanlığı'na bağlı çok sayıda doktor ve sağlık personeli, OSM Ortadoğu Hastanesi bahçesinde toplanarak, saldırıyı kınadı.

Basın açıklamasını okuyan Tabipler Odası Genel Sekreteri Op. Dr. Suat Erkoç, saldırganı gözü dönmüş olarak nitelendirdi. Erkoç, meslektaşının kıl payı ile ölümden döndüğünü söyledi. Saldırıya uğrayan doktorun tedavisinin devam ettiğini hatırlatan Erkoç, sağlık camiasının büyük bir acı yaşadığını kaydetti. Erkoç, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıların ağır bir şekilde cezalandırılmasını istedi. Saldırılar karşısında hukuksal düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerektiğini kaydeden Erkoç, saldırıyı gerçekleştirenlerin sosyal haklarının elinden alınarak, kamuya açık alanlarda özgür dolaşmasının engellenmesini talep etti.

VALİ GÜVENÇ, SALDIRIYA UĞRAYAN DOKTORU ZİYARET ETTİ

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, hasta yakınının saldırısına uğrayan Dr. Muhittin Telli'yi tedavi gördüğü OSM Ortadoğu Hastanesi'nde ziyaret etti. İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile birlikte OSM Ortadoğu Hastanesi'ne gelen Vali Güvenç, ameliyat sonrası odasında müşahede altında tutulan yaralı doktor hakkında Hastane Müdürü Mustafa Akkaya ve OSM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İ. Halil Baysal'dan bilgi aldı.

Telli'ye geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Celalettin Güvenç, "Bu tür olayların olması iyi değil, gönül istemez. Tedavi ettiğin insanın saldırması kabul edilebilecek bir şey değil. Umarım bir daha böyle sıkıntılı durumlar olmaz. Geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede görevinizin başında olursunuz." dedi. Telli'nin durumunun iyi olduğunu öğrendikten sonra, hastanede vatandaşlarla da görüşen Güvenç, hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bu arada emniyetteki sorgusu tamamlanan zanlı, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlı, ardından hakim karşısına çıkarıldı.

doktorun
bıçaklanması
sağlıkçıları
ayağa
kaldırdı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir