Medimagazin logo

DSÖ: Türkiye dahil, 28 ülkede grip hâlâ etkin

Türkiye'de 33'ü domuz gribinden olmak üzere 42 kişinin ölümüne neden olan grip salgınına ilişkin Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) dün bir açıklama geldi.
Kaynak: SABAH - SAFURE CANTURK
DSÖ: Türkiye dahil, 28 ülkede grip hâlâ etkin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bu yıl grip hareketliliğinin kuzey yarım kürede 'orta şiddetli' gerçekleştiği belirtilen açıklamada, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 28 ülkede gribin hala etkin olduğu, 45 ülkede ise sona erdiği bildirildi. DSÖ, grip vakalarının yakından takip edildiğini ve dünyada "salgın" tanımlamasının yapılacağı bir durumun olmadığını bildirdi. Dünyada salgın niteliği taşıyabilecek bir durumun yaşanmadığı belirtilen açıklamada, bu sene kuzey yarım kürede görülen grip hareketliliğinin orta şiddetli bir seviyede seyrettiği ifade edildi.

İKİ İLDE 9'U ÇOCUK 14 ŞÜPHELİ VAKA
Öte yandan dün Sakarya Pamukova'da baş ağrısı, yüksek ateş, öksürük gibi şikayetlerle hastaneye başvuran 8'i çocuk 13 kişi, domuz gribi şüphesiyle müşahede altına alındı. Pamukova Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk muayenede bazı hastalara grip, bazılarına ise zatürre teşhisi kondu. H1N1 virüsü bulunma ihtimaline karşı hastalardan alınan numuneler, Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi. Farklı hastanelerde tedavisine başlanan hastaların özel odalarda tutulduğu bildirildi. Erzincan'da ise fenalaşan 14 yaşındaki bir çocuk Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle getirildiği Elazığ'da domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı.

dsö:
türkiye
dahil
28
ülkede
grip
hâlâ
etkin
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir