Medimagazin logo

"Ebola Avrupa'ya da yayılabilir"

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Basın Sözcüsü Tarik Yaşareviç, ''Ebola, Avrupa'ya da yayılabilir'' dedi.
"Ebola Avrupa'ya da yayılabilir"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaşareviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Afrika'da patlak veren ve 700'den fazla insanın ölümüne neden olan Ebola salgınının yayılmasını önlemek için tedbirler alınması gerektiğini, aksi takdirde diğer ülkelere de sıçrayabileceğini söyledi.

Salgının şu anda Gine, Liberya ve Sierra Leone ülkelerinde etkili olduğunu kaydeden Yaşareviç, ''Şu an itibariyle kaç kişinin Ebola'dan etkilendiğini bilemiyoruz. Tüm çabalarımız, Ebola'dan etkilenen insanları tespit edip, gerekli müdahaleleri yapmak'' şeklinde konuştu.

Yaşareviç, Ebola nedeniyle bugüne kadar 700'ün üstünde insanın hayatını kaybettiğini belirterek, ''Ebola ile mücadelede atılan adımlar yeterli değil. Salgının etkildeği ülkelerdeki insanlara daha fazla destek olunmalı. Virüs, uçak aracılığıyla ilk kez başka bir ülkeye, Libya'ya geçti. Bu nedenle şunu söyleyebilirim ki Ebola Avrupa'ya da yayılabilir. Virüs hava ya da su yoluyla bulaşmıyor, yakın temasla bulaşıyor. Virüsle mücadele eden doktorların bazılarına da virüsün bulaştığını biliyoruz'' ifadesini kullandı.

"ebola
avrupa'ya
da
yayılabilir"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir