Medimagazin logo

Ebola uzmanı doktor Ebola'dan hayatını kaybetti

Batı Afrika'da şu ana kadar 670 kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsünün Liberya'ya da bulaştığı açıklandı. Ülkenin en önde gelen Ebola uzmanının hastalıktan öldüğü belirtildi.
Kaynak: Al Jazeera Türk
Ebola uzmanı doktor Ebola'dan hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yüksek ateş, kusma ve iç-dış kanamaya sebep olan Ebola virüsü, Afrika ülkelerinde kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Tedavisi bulunmayan hastalık şu ana kadar 670 kişinin ölümüne neden olurken, Liberya'nın en önde gelen Ebola uzmanı da hayatını kaybetti. Ülkede bulunan bir ABD'li doktorun da tedavi altına alındığı açıklandı.

Washington Post'un haberine göre, Liberya'da misyonerlik görevi yürüten bir kadın da karantinaya alındı. Yetkililer, Ebola uzmanı Dr. Samuel Brisbane'in, başkent Monrovia'nın en büyük hastanesi John F. Kennedy Memorial Tıp Merkezi'ndeki hastalarla ilgilenirken Ebola'ya yakalandığını ve öldüğünü belirtildi.

129 kişiyi öldüren hastalıkla mücadeleye yardım etmek için Liberya'da bulunan ABD'li doktor Kent Brantly'in de aynı hastane de tedavi altında olduğu açıklandı.

En son olarak Nijerya'da da bir kişinin ölümüne yol açan Ebola virüsü, Liberya, Sierra Leone ve Gine'de en az 1201 kişiyi etkiledi. Gine'de 319, Sierra Leone'de ise 224 kişi hayatını kaybetti.

Ebola virüsü genelde yüzde 90 ölüm oranına sahipken, Batı Afrika'da yaşanan salgında ölüm oranının şu ana kadar yüzde 60 olduğu belirtildi.

ebola
uzmanı
doktor
ebola'dan
hayatını
kaybetti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir