Medimagazin logo

Filistinli 21 yaralı İzmir'e getirildi

Türkiye'nin insani yardım amacıyla oluşturduğu hava koridoru sayesinde Gazze'den tahliye edilen 5'i çocuk 21 yaralı, askeri uçakla İzmir'e getirildi.
Filistinli 21 yaralı İzmir'e getirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, TİKA ve Türk Kızılayı'nın işbirliğiyle yürütülen operasyonla Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'ndan C-130 tipi askeri uçakla Adnan Menderes Havalimanı'na gelen yaralılar, İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından karşılandı. Yaralılar ile 20 refakatçi de İzmir'e geldi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince (UMKE) havalimanında ilk kontrolleri yapılan yaralılar, 112 Acil Sağlık ambulanslarıyla tedavi görecekleri hastanelere sevk edildi.

-"Her türlü hazırlık yapıldı"

İzmir Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan saldırılarda yaralanan 21 Filistinli'nin, Türkiye Cumhuriyetinin şefkati ve yardımıyla tedavi edilmek üzere İzmir'e getirildiğini belirtti.

Yaralıların tedavilerinin yapılması ve refakatçilerinin sadece hastane ortamı içinde değil dışında da rahat edebilmeleri amacıyla her türlü düzenlemenin yapıldığını ifade eden Toprak, şunları kaydetti:

"Yaralılarımızın ve refakatçilerinin, her türlü hastane ve kalacakları yerlerle ilgili tedbirler alındı. Burada Alsancak Devlet Hastanesi, Tepecik ve Atatürk Eğitim Araştırma hastanelerinde planlama yapıldı. 21 yaralımız değişik servislerde tedavi altına alınacaklar. Onunla birlikte yanlarında kalacak refakat edeceklerin hastane dışında da kalabilmeleri için yer ayarlandı. Orada yaralanan ve sıkıntı çeken kardeşlerimize burada devletimizin şefkatini ve tedavi imkanı, altyapısını her türlü katkıyı sağlayarak inşallah ülkelerine de göndereceğiz."

filistinli
21
yaralı
i̇zmir'e
getirildi
Yorum (1)
Osman D
Her alanda olduğu gibi Filistin'deki yaralılar konusunda da hesapsız-kitapsız ve duygusal davranıyoruz. Böyle yaparak, yetkililer bir parça reklam ve hava yaptıklarını zannediyorlar. Ancak, yanlış yapıyorlar. O zavallı insanlara da zarar veriyorlar. Yahu tedavi dediğiniz süreç 2-3 hafta ya da bilemediniz bir aydır. Tamam, bu insanları tedavi ettiniz. Peki daha sonra ne yapacaksınız? Ankara'da hükümet binasında santral görevlisi mi yapacaksınız? Nerede istihdam edeceksiniz? İaşelerinizi nereden karşılayacaksınız? Nerede barındıracak, karşılaştıkları sosyal problemleri nasıl çözeceksiniz? Uzun lafın kısası, hükümetin Suriye ve Filistin göçmenleri konusundaki politikası yanlış ve plansızdır. Öngörüden ve uzun vadeli projeden yoksundur. Doğrusu, bu insanları ülke içine uluorta salmak değildir. Suriye ve Irak sınırına oluşturulacak tampon bölgelerde iaşe, barınma ve tedavileri sürdürülmek, rehabilite etmek ve ilk fırsatta ülkelerine geri göndermenin yollarını araştırmaktır. Böyle olunca, yapılan iş yurtdışından da görünür hale gelir. Uluslar arası kaynak sağlamak da kolaylaşır. Bu vesile ile yetkililere sesleniyorum: Lütfen plansız işlerle caka yapmaktan vazgeçiniz. Bu insanları da vatandaşı da mağdur etmeyiniz. Yaptığınız işi usulünce yapmaya çalışınız. Saygılarımla...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir