Medimagazin logo

Gaziantep'te doktora bıçaklı saldırı...

Kaynak:
Gaziantep'te doktora bıçaklı saldırı...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gaziantep'te, hastanede bıçaklı saldırıya uğrayan doktor ağır yaralandı.

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan (26), servisteki odasında M.G'nin saldırısına uğradı.

Bağırma sesleri üzerine odaya giren meslektaşları ve sağlık görevlilerinin göğsünden ve karnından bıçaklanmış halde bulduğu Arslan, meslektaşları tarafından bir üst kattaki ameliyathaneye kaldırıldı.

Olay sonrasında servisin tuvaletine gizlenen M.G. (17), güvenlik görevlileri ve hastane personeli tarafından saldırıda kullandığı tahmin edilen bıçakla yakalanarak, polise teslim edildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alınan M.G'nin, dedesinin bir süre önce Dr. Arslan'ın da katıldığı bir ameliyatta hayatını kaybettiği, saldırıyı bu nedenle ''intikam'' için gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi. Bu arada birçok meslektaşının ameliyatına girdiği Dr. Arslan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Dr. Arslan'a yönelik saldırıyı duyarak ameliyathane önüne gelen eşi, yakınları ve bazı meslektaşları sinir krizi geçirdi, farklı hastanelerden çok sayıda doktor da kan vermek ve Arslan'ın yakınlarına destek için hastaneye geldi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da hastaneye gelerek İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve Başhekim Ali Güven Fincan'dan olayla ilgili bilgi aldı.

 

EDİTÖRÜN NOTU:

AMELİYATHANE'DEN ARKADAŞLARLA GÖRÜŞÜLDÜ, AMELİYAT 2-3 SAAT DAHA SÜRECEK, (15:35)

gaziantep
doktor
bıçaklama
ersin arslan
Yorum (89)
Dr
Sn sağlık bakanı: Bu arkadaş alo şiddete uğradım hattını mı aramalı? Ne dersiniz?
0
Cevapla
Uzm
Tüm acil servis dahil doktorlar "can güvenliği olmadığı" gerekçesiyle hemen iş bırakmalıdır.
0
Cevapla
RKTR
Nihai eseriniz ..
0
Cevapla
dr yalçın
korkulan oldu.inşallah kurtulur.sayın ttb yetkilileri ne bekliyorsunuz.kaç gün sürecekse sürsün iş bırakalım.bu insanlar için ölmeye değmez.can güvenliğimiz olmadan çalışıyoruz.sayın sadece! bakanın birşey yapmaya niyeti yok.yurdum savcı ve hakimleri de doktora şiddete maksimum tolerans gösteriyor maalesef.doktor olduğumuza lanet olsun diyoruz artık.sayın editör inşallah iyi haberler verirsiniz.merakla bekliyoruz ve dua ediyoruz.
0
Cevapla
cbk
Yazık sadece yazık . İste hasta hakları denen olayın geldıgı son durumu . Birde afis asmıslar ''emege saygı siddete sıfır tolerans'' diye. Lanet olsun doktor oldugum güne. Bizi ve mesleğimizi bu hale getirenlere hakkımı helal etmiyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir