Medimagazin logo

Gözyaşları sel oldu: Dr. Kamil Furtun son yolculuğuna uğurlanıyor

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için hastane önünde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.
Gözyaşları sel oldu: Dr. Kamil Furtun son yolculuğuna uğurlanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Törene, Furtun'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Şencan, Türkiye Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Alev Yücel, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dursun Mehmet Mehel, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.


Merhum Opr. Dr. Kamil Furtun’un cenazesi hastane içerisinden bahçede kendisi için hazırlanan tören alanına mesai arkadaşlarının omzunda getirildi. Getirilme esnasında hastane önünde bulunan çok sayıda doktor, hemşireler, hastalar ve hasta yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.


ACILI ANNE: “OĞLUM SENİ BİR DAHA GÖREMEYECEK MİYİM?”
Oğlunun tabutuna sarılan annesi Gönül Furtun, “Oğlum seni bir daha göremeyecek miyim?” diye gözyaşlarına hakim olamadı. Merhum Furtun’un oğlu 5. sınıf öğrencisi Taylan Furtun ve eşi Dr. Funda Furtun da ayakta durmakta güçlük çektiler. Gözyaşları arasında düzenlenen törende konuşan Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Tamer Kutlu, gözyaşlarına hakim olamayarak, “Adam gibi adamdı Kamil ağabey. Bu ona hiç yakışmadı. Hepimizin ağabeyiydi. Çok sevilen bir doktordu. Bütün sağlık camiasının başı sağ olsun” dedi.

Tören sırasında doktor Furtun'un annesi Gönül Furtun ile 12 yaşındaki oğlu Taylan Furtun gözyaşlarını tutamadı. Eşi Funda Furtun ise "Ağlamayacağım dik duracağız" dedi.


Merhum Dr. Kamil Furtun’un çevresi tarafından çok sevildiğini ifade eden Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan ise, “Çevresi tarafından çok sevilen, beyefendi bir doktordu. Tabip Odası Yönetim Kurulu bu sabah acil olarak toplandık ve 1-2 Haziran günleri aciller haricinde sağlık çalışanları olarak çalışmama kararı aldık. Yani 1 Haziran saat 17.00’de İstiklal Caddesi’nde sağlık çalışanları olarak beyaz önlüklerimizle yürüyüş yapacağız” diye konuştu.


Konuşmaların ardından dualar yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra merhum Furtun’un naaşı yine mesai arkadaşlarının omzunda cenaze aracına taşındı. Cenazenin taşınması esnasında törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamayarak, saldırıyı kınadılar. Törende merhumun hastaları ve mesai arkadaşları hüngür hüngür ağladı.
 

 

 

 

 

 

dr. kamil furtun
sağlıkta şiddet
Yorum (14)
Yusuf Aydemir
Böyle zevklerim var!! Onun da zevkleri vardı, yapamadığı, Her gece acil aranma endişesi taşımadan deliksiz uyumak gibi, Çocuğunun; kaçırdığı okul etkinliklerine gitmek bir zevkti, Ya da pazar sabahı, aile kahvaltısını uzatmak mesela, vizite gitme telaşı olmadan... Okul yıllarında ders çalışmaktan yapamadığı zevkleri vardı, Oysa çalışırken de yapamayacaktı günaşırı nöbet tutmaktan.. Zamanla zevklerini unuttu, vazgeçti zevklerinden; başka zevkleri oluştu... İşini iyi yapmanın zevki vardı mesela, hastasını kurtardığında duyduğu, Ya da oğlunun iyileşeceğini söylediği zaman, annenin gözlerindeki ışıltı vardı.. Ameliyat ettiği hastalar bazen adını bilmezdi onun, Ama olsundu, bazıları Allah razı olsun dediğinde o zevk yeterdi, Geri kalanını belki emekli olunca yapabilecekti, Büyürken yeterince göremediği çocuğunun yerine, torununu sevecekti, Bahçesinde çiçekler yetiştirecekti belki de... Ama olmadı... Çünkü başka birinin de bazı zevkleri vardı... Ve hepsini elinden aldı... Dr. Yusuf Aydemir.
0
Cevapla
Hakan Akyüz
İçişleri Bakanlığından hastanelerdeki doktorların güvenliğini sağlamasını istemek lazım.Sağlık Bakanlığının tedbirleri yetersiz kalıyor.Nasıl adliye de Polis güvenlik için bulunuyorsa artık hastanelerde de bu ihtiyaç hasıl olmuştur.Bu arada Ex sağlık bakanımız Recep Akdağ'ın doktorları hedef gösteren konuşma ve uygulamalarından dolayı varsa kalbi sızlıyor mudur? Sanmıyorum.Tabibler odasının iç işleri bakanlığından böyle bir talebi olabilir mi bilmiyorum.Ama doktorlar silahlanarak kendi adaletlerini tesis etmeye kalkarlarsa o daha endişe verici olmaz mı?
0
Cevapla
Dr erhan
Sayın yetkililer, kaç doktor daha ölmeli ?? Artık hem yasal düzenleme hem güvenlik tedbiri almak gerekmez mi ? Şunu iyi bilin, hasta hekim ilişkisi tamamen bitti. Bütün bunlardan yine en büyük zararı vatandaş görecek vesselâm
0
Cevapla
Dr Hakan
Çok üzgünüz, meslektaşımıza Allahtn rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim. Fotoğrafından bile ne kadar kendi halinde, iyi bir insan olduğu belli. Bazen düşünüyorum Bizler bu olmaması gereken aşağılık insanları kurtarıp yaşatarak doğal seleksiyonu bozuyor muyuz acaba?
0
Cevapla
aydin sinal
Allahin rahmeti üzerine olsun,acili ailesinin,yakinlarinin,arkadaslarinin üzüntü lerini paylasir sabir ve metanet dilerim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir