Medimagazin logo

Hacettepe Tıp'ı kazanamayınca intihar etti

Çıktığı pencere boşluğundan 24 saat sonra kendini boşluğa bırakırak yaşamına son veren Cahit Karaarslan'ın, lisedeyken çok başarılı bir öğrenci olduğu ortaya çıktı.
Kaynak: VATAN
Hacettepe Tıp'ı kazanamayınca intihar etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Muratpaşa İlçesi'ndeki Anadolu Lisesi'nden iki dönem önce mezun olan Karaarslan'ın öğretmenleri, onun Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmayı hedeflediğini anlattı. Cahit Karaarslan'ın iki dönemdir Hacettepe Tıp'ı kazanmak için çalıştığı, başarılı olamayınca da bunalıma girdiği belirtildi.

hacettepe
tıp'ı
kazanamayınca
intihar
etti
Yorum (2)
aydin sinal
Dünyada hastalik nedeniyle ölüm siralamasinda Depresyonun sebep oldugu ölümler 4.siraya geldi,bunun icinde psiko-somatik hastaliklar,alkol,uyusturucu aliskanliklari ve intiharlar var.Basarili olamama,stres gibi nedenler latent depresyonun aciga cikmasina neden oluyor,tedavi edilmeyen depresyonlar kroniklesiyor,yanhastaliklarin ortaya cikmasi veya intihar seklinde sonuclaniyor. Bu cocuk ne sekilde yetistirildi?bir yaris ati gibi devamli"benim oglum hacettepeyi kazanacak,benim oglum bogazicini kazanacak" gibi telkinleri her günmü duydu?Bir iskence haline gelen bu telkinler günün birinde bu sekilde patlak verdi,eskiden"benim oglum pasa olacak,benim oglum vali olacak" denirdi,bascavusluga razi olunurdu.Ama Türkiyede artik cocuklar ilk okula baslamadan "test"cenderesinin icine sokuluyor,anne-babanin sorumlulugu-daha dogrusu sorumsuzlugu-cocuklari bir robot yapiyor,.Basari sadece okul kazanmakla,üniversite bitirmekle ölcülüyor.Uyusturucu kullanimi artiyor,hayattan yorgunluk bezginlik geliyor,internet dünyasina sanal dünyaya kayma oluyor,sonuda kurtulus intihar. Yazimi hocam Prof.Rasim Adasalin derste söyledigi,unutmadigim bir sözü ile bitireyi" psikolojik sorunlari olan bir cocugu size tedaviye getirirlerse önce onun anne-babasini tedavi edin" demisti,tabiki bu söz psikiatrislere,psikologlara söylenmisti.son bir sözde Cem Karacadan "Cocuklara kiymayin efendiler"Nazim Hikmet.
2
Cevapla
hayri baştan
olayın sunuş başliği ve buna yapılan yorumlar... ne kadar cambaz seyreden bir gurup olduğumuzun örneği. acılı anne babaya sabırlar diliyorum.olayı da yarışmaya sokan kişileri kınıyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir