Medimagazin logo

Hasta çocuğu almaya giden ambulansa saldırı

Van'da, hasta almaya giden bir ambulansa taşlı ve molotoflu saldırı düzenlendi.
Hasta çocuğu almaya giden ambulansa saldırı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edinilen bilgiye göre, olay, dün saat 21.00 sıralarında İpekyolu ilçesindeki Bostaniçi Polis Merkezi yakınlarında meydana geldi. 7 yaşında bilinci kapalı olan hasta çocuğu almaya giden ambulansa kimliği belirsiz kişilerce taş ve molotof kokteyli saldırı düzenlendi. Saldırıda hasar gören ambulans geri dönerken, aile kendi imkanlarıyla çocuklarını hastaneye ulaştırdı.

Van İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehpare Altay, yaşanan duruma tepki göstererek sağduyu çağrısında bulundu. Dünyanın gördüğü en büyük savaşlarda bile sağlık sunumu yapılan bina ve araçlara saldırılmadığını belirten Dr. Altay, şöyle konuştu: "Çünkü bu bina ve araçlar din, dil, ırk gözetmeksizin hizmet vermektedir. Unutmayalım ki saldırılan her ambulans sizin bir yakınınıza yardım etmeye gidiyor olabilir, içinde sizin sevdiğiniz birisi olabilir. Sağlık müdürlüğü olarak saldırıyı kınıyor ve o gece nöbetçi olan ve bizzat bu şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz."

hasta
çocuğu
almaya
giden
ambulansa
saldırı
Yorum (4)
bulut
demek ki neymiş?? öylesi yerlerde ambulans gereksiz imiş. sağlık hizmeti vermek lüks imiş.
0
Cevapla
SERKAN BODUR
Yok böyle bir ülke kardeşim ...Geçenlerde Dubai'ye gittim .Arkadaş dışarda caddelerde sokaklarda ne bir polis aracı ne de bir ambulans gördüm.. ya bu adamalar hiç mi hastalanmıyor.!!! demekki herşeyin başı para ekonomi imiş..!!! Adamlarda çalışanların hepsi ya Afganistan ya Pakistan ya da Hindistanlı..para var huzur var sağlık var.. bizim ülkemizde ne var ? oooo maşallah ne yokki !!! --hısızlık --rüşvet --cinayet --gasp --darp --fuhuş --eroin esrar --açlık yokluk sefalet --neyse yazarken bile bunalıma giriyorum. Miletin sayın vekillerine ZAM iki dk.da yapılırken esas zulmü çeken emekçisine 20 tl.zam için yalvarıyor sendikalar resmen.. ALLAH sonumuzu hayır etsin İNŞALLAH
0
Cevapla
Bartu
TTB neredesin?
0
Cevapla
acil
ACİLLERDEKİ SALDIRILAR ÇOK FAZLA.TTB VE SAĞLIK BAKANLIĞI İLGİSİZ.ACİL DOKTORU CANINDAN BEZMİŞ DURUMDA.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir