Medimagazin logo

Meslek hayatı bitebilir: Hasta yakınları cerrahın parmaklarını kırdı!

Hekim arkadaşımız genç bir cerrah adayıdır ve cerrahi yapabilmesi için el bileği ve kırılan parmağı, beyni kadar, gözü kadar gerekli/ zorunlu uzuvdur ve ‘O Baston’ muhtemelen meslektaşımızın meslek yaşamını bitirmiştir; beyefendi ve oğlu kendileri ile gurur duyabilirler, ‘Hedef 12’ den vurulmuştur’
Meslek hayatı bitebilir: Hasta yakınları cerrahın parmaklarını kırdı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kulak Burun Boğaz (KBB) servisinde görev yapan asistan Dr. Abdurahman Ayral'ın, nöbetteyken hasta ve hasta yakınları tarafından darbedilmesi sonucu, el bileği ve parmağı kırıldı.

Darp raporu aldıktan sonra, güvenlik güçlerinin yardımıyla hastaneden çıkan Ayral, polis merkezine giderek hasta yakınlarından şikayetçi oldu.

Bunun üzerine, Van Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi üyeleri, hastane önünde toplanarak, doktorun darbedilmesini basın açıklamasıyla protesto etti.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Hakan Çankaya, darbedilen Dr. Ayral ve meslektaşlarının da katıldığı basın açıklamasında, saldırı kınandı.

Dr. Ayral, yaptığı açıklamada, serviste çalışırken hastasına bakılmasını isteyen hasta yakını ve hasta tarafından darbedildiğini ve elinin kırıldığını belirterek, hasta muayene odasında kadın doktorlara küfürler edildiğini söyledi.

Vizite sırasında başka bir servisten gelen hastanın kendisine bakılmasını istediğini ifade eden Ayral, şunları kaydetti:

"Vizite olduğumuzu, muayene odasında beklemesini, vizite bitiminde kendisine bakılacağını söyledik. Vizite bittikten sonra doktor arkadaşlarla muayene odasına gittik. Odaya girer girmez hasta yakını bayan olan doktor arkadaşımıza sözlü olarak hakaretlerde bulunmaya başladı. Küfür etmeye başlayınca kendisini uyardık. Hasta yakını üzerimize yürüyünce kendimizi savunmak zorunda kaldık. O ana kadar hiçbir şey demeyen 70 yaşındaki hasta elindeki bastonuyla bana vurmaya başladı. Baston darbelerinden korunmak isterken elim kırıldı."

Van Tabip Odası üyesi Dr. Baran Yerlikaya da sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadıklarını, Ayral'ın nöbeti sırasında hasta ve hasta yakınlarının fiziksel şiddetine maruz kaldığını söyledi. Yerlikaya şöyle devam etti: Hekim arkadaşımız genç bir cerrah adayıdır ve cerrahi yapabilmesi için el bileği ve kırılan parmağı, beyni kadar, gözü kadar gerekli/ zorunlu uzuvdur ve ‘O Baston’ muhtemelen meslektaşımızın meslek yaşamını bitirmiştir; beyefendi ve oğlu kendileri ile gurur duyabilirler, ‘Hedef 12’ den vurulmuştur’

Hastalara en iyi sağlık hizmetini vermek için çalışan doktorların her türlü baskı ve şiddete uğradığını dile getiren Yerlikaya, saldırının takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

hasta
yakını
bastonla
doktorun
bileği
ve
parmağını
kırdı!
Yorum (11)
Dr erhan
70 yaşındaki birinden dayak yemek ve bileğinin ve parmaklarının kırılması !!! Bu ne ya? 70 yaşındaki dededen nasıl dayak yedin? Halkın doktorlara nefreti hergün daha da büyüyor , bu işin sonu nereye varacak? Allah sonumuzu hayretsin. Yetkilileri göreve çağırmaktan ben bıktım artık
0
Cevapla
asistan
alıştık .canımızı almasınlar .yeter bize sağ olsun!! sağlık bakanlığı
2
Cevapla
ali çantabey
Lanet olsun içimdeki hayvan sevgisine yolsa olurmuydun hiç doktor.....hayvanlar bazen nankörlük edip sahibini ısırabiliyor...
1
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Sağlık holistik bir yaklaşımla düzelebilir ,değer kazanabilir. Her ne yapıyorsak artık belli oldu ; yetersiz , yanlış , eksik , ilintisiz yapıyoruz. Daha önce belirtmiştim ; Ticarileşme , siyasallaşma ve her ikisinin zaman aşımı iç içe girdiği liyakat kaybı ; Sonuçlarından biri de YABANCILAŞMA sorunudur. Sorunlu bir sistemin tek tek parçalarını tanımlıyoruz. Çözümde bütünsellik ve iç içelik aramak zorundayız. İnspeksiyon , diyalog , anamnez , fizik muayne , hizmet verdiğimiz ve yaşadığımız ortam , şartlar , eğitim düzeyleri , hekimin ve sağlık ortamının muhakeme ve ilişki kurma , sağlık öznelerinin kendi iç bağıntıları , olasılık tanımlamaları ,çözüm imkanları ....Birbirine sorun ve çözüm anlamında matruşka ilişkileriyle bağlı halleri..Bir birlerinin içinde çıkan yada kendini yenileyen sorunları. Döngüyü ve ilişkileri görelim ! Sağlık sisteminde bu kadar şiddet varsa alt katman sorunlarıda tanımlamak , çözümlemek , bozulan ve çürütülen , işlemeyen dengeleri kurmak gerekiyor. Kök sebeb toplumsal örgütlenmenin açık , olması gerektiği gibi ol(a)maması ; Rahat tanımlanmış iki sorun aile hayatımızdan ,eğitimden siyasal kültürel hayatımıza etki eden BİAT ve HEGOMONYA ilişkisi. Daha odaklanırsak sağlık ortamına gelince ! ; Bütüsel yaklaşım geri yada/ve ileri bildirim ; Bunlar sağlık sisteminde çalışmıyor ! Kültür , siyaset, eğitimle bağıntılı halleri var. Gerekçeleri özerklik , örgütlülük , açıklık, bililmsel norm ve lliyakatın sistemde bir türlü çalış(a)maması O zaman şu kavramla sağlığı değerlendermek gerekiyor. "Bütüncü yaklaşım ( Holistic paradigm)," yani !.... "Birbiri ile ilintili ve eklemlenmiş birimlerin bir arada değerlendirilmesi ile öznenin niteliğinin kavranabileceğini kabul eden yaklaşım biçimidir. Ekoloji ve sosyoloji disiplinleri ile oldukça iç içe olan bütüncü yaklaşım aynı zamanda sistem kuramı ile de tamamlanmaktadır. " "Ekolojik anlayış bu noktada sentezci düşünme ve parçalar arası bütünlüğün sağlanması gibi hareket noktalarına kaynaklık etmektedir. " "Bütüncül yaklaşımda görülen bir başka özellik ise disiplinler arası düşünme ve yatay bağlantılar kurabilmeye olanak tanımasıdır." "Antropoloji, ekoloji, ekonomi, felsefe, sosyoloji, psikoloji (özellikle algısal boyut), din, dinsel antropoloji, nöroloji gibi disiplinlerde kullanılmaktadır." Sağlıkta şiddet bunlarla ilintilidir.Bozulma sosyal , ekonomik , ergonomik, psikolojik , iş yükü, liyakat problemleriyle yani her yerde yaygın, iç içedir. Sorunu (Sağlığı ve insanı ) ele alış yaklaşım ve olabiliyorsa düzelme de öyle olmak durumunda... Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı 07/03/2015
1
Cevapla
umutsuzdoktor
doktorlarımızın saygınlığını son 12-13 senede son derece yüksek şekilde artırdık diyenler...özlük haklarını dua ile karşılamayı düşünenler.istediğiniz her türlü algıyı oluşturmakta serbestsiniz...fazla söze gerek yok..sizlerden en ufak bir umudumuz kalmadı..HAKKIMIZI SİZLERE KESİNLİKLE HELAL ETMİYORUZ.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir