Medimagazin logo

Hasta yakınları hemşireyi darbetti

Bitlis'te elektrik akımına kapılması sonucu kalbi duran hastanın yakınlarının, yoğun bakım ünitesinde görevli erkek hemşireyi darbetmesi güvenlik kameralarınca kaydedildi.
 Hasta yakınları hemşireyi darbetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Dörtağaç köyünde yaşayan Emine Özügenç, henüz belirlenemeyen bir nedenle elektrik akımına kapıldı.

Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Bitlis Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan ve burada kalbinin durduğu anlaşılan Özügenç, yapılan müdahalelerin ardından yeniden hayata döndürüldü.

Kalbi yeniden çalıştırılan Özügenç, yoğun bakım ünitesine çıkarılarak tedavi altına alındı.

Bir süre sonra Özügenç'in yakınları, hastanenin 5. katındaki yoğun bakım ünitesine çıkarak, ünitenin kapısını zorla açıp içeri girmek istedi.

Bu esnada burada görevli hemşire Mustafa Bektaş, hasta yakınlarının içeriye girmesinin yasak olduğunu söyledi.

Ancak hasta yakınları, Bektaş'a yumruk, tekme ve tokat atarak saldırıda bulundu. Yoğun bakımdaki diğer 3 hemşire, bir doktor ve bir temizlik görevlisi ise bulundukları odanın kapısını üzerilerine kilitleyerek, polislerin gelmesini bekledi.

Yüzünde darp izleri ve burnunda çatlaklar oluşan hemşire Bektaş'a, 10 günlük iş göremez raporu verildi. Bu arada, olay anı hastanedeki güvenlik kameralarınca da kaydedildi.

Özügenç'in, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği sırada ise hasta yakınları bu kez de ambulansın önüne geçerek, aracın hareket etmesini engelledi.

Çevik kuvvet ekibinin hastaneye gelmesiyle yola çıkan ambulansa, polis ekipleri Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Küçüksu köyü sınırına kadar eşlik etti.

hasta
yakınları
hemşireyi
darbetti
Yorum (6)
ahmet kemal
bu millete hekimlik çok fazla lüks. tüm tıp fakülteleri veterinerlik bölümüne çevrilmeli..
0
Cevapla
pratisyen
acillerde devamlı saldırı ve hakaret var.saldırılar artarak sürüyor.sağlık bakanlığı adeta saldırıları teşvik ediyor.
0
Cevapla
eşref erdem
Tıp fakültesi son sınıftayım internlüğümün ilk günü... okulumuzda son sınıfa kadar öğrencileri yoğun bakıma almazlardı. işler nasıl yürütülür bilmezdim. hemşireler hastalara bakıyor ilaçlarını hazırlıyor problem olduğunda asistan abilere haber veriliyor... hastaların ikisi dışında kalanlar mekanik ventilatöre bağlı. bu iki hasta ise kendi yemeğini yiyemeyecek durumda. üzüldüm birden yemek yiyemiyor... öğle yemeği geldi. hemşireler kendi yemeğini aldı. hemşire deskine koydu. üzüldüm hastanın durumuna gittim yemek dağıtan personelden bir karavana aldım. hastaya vermek için. hemşire abla geldi o ikinci bir yenmek aldı. bir baktım aynı hastanın başındayız. meğerse kendi yemek yemeden önce hastayı besleyecekmiş zaten. önce duygulandım sevindim sonra anladım bunun işin nasıl yürüdüğünü... bu insanlar eşinizin dostunuzun altını temizliyor kendi yemeğini yemeden önce hastanın yemeğini yediriyor... ve siz....bu insanlara el kaldırıyorsunuz... beddua edemeyeceğim. değmezsiniz. mesleğinin 6-7 yılı bilfiil yoğun bakımda geçen biri olarak söylüyorum nasıl haklarını ödeyeceksiniz. çok gördüm hastası için ağlayan üzülen dr, hemşire... işte siz onlara el kaldırdınız ya değmezsiniz ne bedduaya ne de her hangi bir sağlık hizmetine ...
0
Cevapla
hakann
NEdeni belli. Kaçak hat çekerken elektrik çarpmış. Bu herifi çarpan elektriğe bile yazık.
0
Cevapla
tıp tokdotu
bunlar medenileşememiş kabileler, sopadan anlarlar laftan değil
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir