Medimagazin logo

Hastane personeline internet yasağı iddiası

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan otomasyoncular ve hastane personeline internete giriş yasağı getirilmesi için 49 bin TL ödenerek koruma sistemi kurulduğu iddia edildi.
Hastane personeline internet yasağı iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan otomasyoncular ve hastane personeline internete giriş yasağı getirilmesi için 49 bin TL ödenerek koruma sistemi kurulduğu iddia edilirken, hastane yönetimi ise söz konusu kısıtlamaların hastane bilgi güvenlik politikası gereği olduğunu duyurdu.

İddiaya göre Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan personele internet yasağı konuldu. Doktorların dışında hiçbir hastane personelinin internete giremediği iddia edildi. Hastane personelinin interneti kullanmak istediğinde ise hastane sayfası ile karşılaştığı ifade edildi. Bir diğer iddia ise hastane yönetiminin personellerin internete erişimini engellemek için aylık 49 bin TL ile koruma sağladığı oldu. İsmini vermek istemeyen bir hastane personeli, doktorların dışında hiçbir çalışanın internete giremediğini söyledi. Bir diğer personel ise, hastane yönetiminin personellerin interneti kullanmaması için aylık 49 bin TL koruma bedeli ödediğini anlattı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştıma Hastanesi ise, konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Hastaneden yapılan açıklamada, “Bilgi güvenlik ağının teknik, yazılımsal ve lisans gerektiren bir sistem olduğu herkesçe malumdur. Bilgi güvenliği lisansına abartıldığı gibi yüksek bir meblağ değil, standartlarda cüzi bir miktar ödenmektedir. Söz konusu kısıtlamalar da hastanemizin bilgi güvenlik politikası gereği, bilgi işlemimiz tarafından hastalarımızın bilgi güvenliğini sağlamak amaçlı olarak genişletildiği doğrudur. Sınırsız bir internet sistemde güvenlik zafiyetine yol açmakta ve otomasyon sistemimizi yavaşlatmaktaydı. Hastalarımızın sağlık hizmetine ulaşırken bu denli aksaklıklarla karşılaşmaması ve bilgi güvenliğinin sağlanması için internette gerekli görülen yerlerde bir dizi kısıtlamaya gidilmiştir. Daha önce yapılan siber saldırı teşebbüsleri bizi bu noktada haklı kılmaktadır. Biz, hastalarımızın her türlü bilgisini mahremiyet görüyor, asla bir başkasının eline geçmesini istemiyoruz. Bunun için de gerekli olan her şeyi yaptık ve yapıyoruz” denildi.

hastane
personeline
internet
yasağı
iddiası
Yorum (4)
FATİH
ÇOK YERİNDE BİR UYGULAMA. HASTANE YÖNETİMİNİ KUTLUYORUM.
0
Cevapla
Mehmet C A
Yanlış olan nedir? Dünyanın pek çok yerinde böyle zaten.
0
Cevapla
Hasan Akdemir
Karar bence doğrudur. Personel internetin başında olmadık sitelere girip hasta ve yakınlarının dikkatini çekip rahatsızlık yapabildiği gibi, bazen de kafalarını facebook vb gibi anlık sosyal paylaşım sitelerinden kaldırmayarak işe konsantrasyonlarını kaybetmektedirler.
2
Cevapla
murat 124
.yaparlar internet kafe misali internete girecek olan kendi sifresi ile oturum acar ..kimin nereye girdigi ne kadar zaman kaldigi zaten kayitlarda var..ona gore bir sorun olursa oturulur konusulur. oteki turlu personel dediginiz de insan doktor dediginiz de..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir