Medimagazin logo

Hastane Yöneticiliği kalkıyor!

- DR.İBRAHİM ERSOY
Hastane Yöneticiliği kalkıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı 663 sayılı yasaya göre atanan ve büyük bir çoğunluğu yönetici olan sözleşmeli kadrolarla ilgili hummalı bir çalışma içerisinde. Büyük çoğunluğu 31 Aralıkta sözleşmesi biten yöneticilerle ilgili düzenlemeler yapan Bakanlık, genel sekreterlerin çoğunu değiştirecek ancak illerdeki halk sağlığı müdürlerinde kapsamlı bir değişklik yapmayacak.

 

Diğer taraftan Medimagazin'İn edindiği bilgilere göre hastane yöneticiliği kadrosuna ise atanma yapılmayacak. Hastane yöneticiliğine d e başhekimler vekalet edecek. Başhekimlerin zaten hastanelerde aynı zamanda yöneticilik de yaptığını düşünen Sağlık Bakanlığı, bu düzenlemeyi tüm hastanelerde uygulamaya geçirecek. Ancak başhekimlerin talebi olması halinde hastane yöneticileri de atanacak.

hastane
yöneticiliği
kalkıyor!
Yorum (18)
Elif
5 yıl önce de aynısı değilmiydi:))
0
Cevapla
Cemalettin Tunçkaya
Sağlık eski bakanı kadrolaşma adına bir sürü anlamsız hareketinden biride bu aynı yerde gereksiz bir kaç üst düzey yöneticid aha atadı.Ne yapıyorlar en üstteki bütün yetkileri kullanıyor ,diğerleri hiç bir şey yapmıyor.Yanlış hesap Bağdat dan döndü.CEO luklarında acilen kalkması lazım.Gereksiz bir sürü masraf.birde onların milyonluk bina giderleri araç giderleri.Sene sonunda yasak ettiler diye hastaneye 50 tl lik malzeme alamıyoruz.Bu nasıl halka hizmetse.
0
Cevapla
M.Akif
Benim kızımda çok güzel yap-boz oynuyor :)
0
Cevapla
ÖF
-Hep yap boz. -Sağlığı hükümetin elinden almak gerek. -Kemal Derviş, Ecevit zamanında birçok gerekli, gereksiz, üst kurullar oluşturmuştu. -Ama gerçekten gerekli olacak olan Sağlık Üst Kurulunu maalesef oluşturmadı. -Şimdi onun sıkıntılarını çekiyoruz. -Bir an önce İngiltere'deki NHS benzeri sağlık kurulu kurulup, devlet tüm sağlık faaliyetlerinden çekilmedikçe, -Bu yap bozlar böyle devam eder.
0
Cevapla
Emre Doğanay
Sağlıkla alakası olmayan birinin gelip hastanede yöneticilik yapması zaten saçma sapan bir yaklaşımdı. Sağlık olayı diğer kurumlardan çok farklı, içerisinde % 95 sağlık mezunu çalışanı var, yani mesela belediye de onlarca bölüm den onlarca mezun çalışıyor ve bir çok sektörde faliyet gösteriyor, sağlıkta ise sadece insan sağlığı ve koruyucu hekimlik söz konusu. Siz yönetici olacak diye bir iktisat işletme mezununu Hastane yönetimine aldığınız da sağlığın içinden yetişmiş birisi olmadığı için çok zorlanacak ve sadece bir kukla gibi siyasilerin agzına bakacaktır. Bu yanlıştan dönen Sağlık Bakanlığımızı tebrik ediyorum. Sağlık hepimiz için gerekli, sadece olayı bir iş kapısı gibi görmemek lazım...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir