Medimagazin logo

Hastaneye getirilen mahkum doktoru yumrukladı

İZMİT'te Seka Devlet Hastanesi'nde, cezaevinden getirilen bir mahkum, tartışma sonucu kendisini muayene eden Tuncay Saydanoğlu adlı psikiyatristin burnunu kırdı.
Kaynak: HÜRRİYET
Hastaneye getirilen mahkum doktoru yumrukladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Seka Devlet Hastanesi'nde dün meydana gelen olayda, cezaevinden getirilen bir mahkum, kendisini muayene eden Psikiyatri Doktoru Tuncay Saydanoğlu'nu aralarında çıkan tartışma sonucu yumrukladı. Doktor Saydanoğlu'nun aldığı yumruk darbesiyle burnu kırılırken, mahkum, görevliler tarafından etkisiz hale getirildi.

Bu olayın ardından bugün Seka Devlet Hastanesi'nin Acil Servis binasının önünde doktorlar ve sağlık çalışanları toplanarak olayı protesto etti. Protesto sırasında basın açıklamasını Kocaeli Tabip Odası Başkanı Serkan Yılmaz okudu. Serkan Yılmaz "Mesleğimizin her gününde bu tarz olaylarla karşılaşıyoruz. Bu şiddetin neden kaynaklandığını uzun uzun konuştuk. Daha fazla hasta baktırabilmek için bu olaylara maruz bırakılıyoruz" diyerek şöyle devam etti:

"Çözüm için, cezalar ağırlaştırılsın, diyorlar. Ancak, bu da çözüm değil. Sağlıkta fabrika ayarlarına dönmemiz gerekiyor. Bizler artık hastaların müşteri, hekimlerin de tüccar olmadığı koşulları talep ediyoruz. Yoksa bu yaşöadığımız şiddet azalacak değil. Kentte mahkum hastalara sadece Seka Devlet Hastanesi bakıyor. Kamu Hastaneler Birliği ve ceza infaz kurumuna bir yazı göndererek, mahküm hastaların tüm hastanelere eşit olarak dağıtılmasını talep edeceğiz. Bizler bir araya gelebilirsek başarabiliriz. Bu konuda bizlere büyük sorumluluklar düşüyor."

hastaneye
getirilen
mahkum
doktoru
yumrukladı
Yorum (6)
tıp doktoru
çıkarttırmayın kelepçeyi, idealist olmaya gerek yok
0
Cevapla
mehmet altunok
bu vakada hekim hatalıdır... kendisini yumruklattırmayacaktı....zira gelen zaten mahkum.. yanında 4-5 jandarma ile gelen mahkumdan hekim dayak yiyorsa kendisi hatalıdır... önlemini alsın... kelepceyi açtırmasaydı...sonuçta psikiyatri muayenesi yapıdığına göre yanlarında bir iki güvenlik elemanı ile pekala hastayı görebilirdi....doktorlar da artık biraz dikkatli olsunlar...
0
Cevapla
acil dr
ACİLDE HERGÜN KAVGA VAR.HAKARET VE SALDIRILARDAN BIKTIK.BAKANLIK DOKTORLARLA İLGİLENMİYOR.
0
Cevapla
dt_doktorefendi
kocaeli ilinde kamuda çalışan bir diş hekimiyim...toplam iki kez birer ay ildeki cezaevine geçici görevlendirildim...hayatımda bu kadar mesleğimden nefret ettiğim bir dönem yaşamamışımdır daha.. bu görev süresince , ulaşımı kendi aracımla yapmak zorunda kaldım..yaklaşık 3200 km mesafe...görev süresince gereken performans puanı kadar hasta bakmama rağmen iki görevdede hiç bir ek ödeme alamadım..cezaevinin bağlı olduğu ilçe hastanesininin gelirinin olmadığı ,borç gırtlakta olduğu bir dönemde gittiğim için...anlayacağınız kuru maaşa 2 ay çalışmak zorunda bırakıldım..yolluk diye verdikleri de 240 lira para ..onuda ne kavga dövüşlerden sonra yatırdılar hesabıma..hastanenin parası yokmuş...cezaevindeki ortamı anlatmaya zaten lüzum yok ..bir sosyopat mahkumun elinden hayatınızı bile kaybedebileceğiniz bir ortam ..koruma diye koydukları infaz koruma memurlarının üzerinde caydırıcı hiçbir şey yok..sadece iletişim yetenekleri var..kendimi hekimden ziyade adeta hizmetçi gibi hissettiğim bir dönemdi maalesef..hakkımı kesinlikle ve kesinlikle bu görevlendirmeyi imzalayanlara helal etmiyorum.bu arada dr beye geçmiş olsun..inşallah o toplum zararlısının yanına bırakmazlar yüce adaletimiz...sayın admin umarım yayınlarsınız..sevgiler..
0
Cevapla
Dr. İtsavar
Arkadaş, ben bu doktorları anlamıyorum. KADIN HEKİMLER: SİZLERİN KOCALARI, BABALARI, BİRADERLERİ ERKEK. PEKİ LOKANTADA KIZ ARKADAŞIMA YAN BAKTI KAVGASI ÇIKARAN ADAMLARIN ÜLKESİ DEĞİL Mİ BURASI?DEĞİL Mİ? ERKEK HEKİMLER: KARŞINIZDAKİ SALDIRGAN İTLER ERKEK SİZ DE ERKEKSİNİZ. O ZAMAN SORUN NEDİR? ACİLDE ÇALIŞIYORUM, KADINIM. GEÇMİŞTE MEVCUT İMKANLAR DAHİLİNDE YAPTIĞINA SÖYLEDİĞİNE PİŞMAN ETTİĞİM DENSİZLER OLDU, BONCUK BONCUK TER AKTI SURATLARINDAN. İYİ AİLE ÇOCUĞUYUM. ÜNİVERSİTE MEZUNU KENTLİ BİR ANA BABANIN KOLEJLERDE OKUTULMUŞ EVLADIYIM. AMA YETER! CANIMA KASTEDEN OLURSA MİSLİ İLE MUKABELE EDERİM. BEN İNSAN OLARAK DA, KARAKTER OLARAK DA, EKONOMİK DEĞER OLARAK DA KIYMETLİ BİRİYİM. DEĞERİMİ TAKDİR EDEMEYİP DENSİZLİK YAPANA AYNI DENSİZLİKLE DEĞERİMİ BİLDİRİRM.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir