Medimagazin logo

Havalimanında sağlık hizmeti sunan şirkete şok

Ankara 5. İdare Mahkemesi, DHMİ tarafından havalimanlarında sağlık hizmetleri alımına yönelik gerçekleşen tüm hizmetler, "Sağlık hizmeti satın alınamayacağı" gerekçesiyle durduruldu
Kaynak: HÜRRİYET - Gökhan ARTAN
Havalimanında sağlık hizmeti sunan şirkete şok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Özel sağlık kuruluşu Portclinic, 2009'dan itibaren Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ile imzaladığı sözleşmeye istinaden 42 havalimanında sağlık hizmeti veriyordu. DHMİ tarafındanhavalimanlarında sağlık hizmetleri alımına yönelik gerçekleşen tüm hizmetler, sağlık hizmeti satın alınmayacağı gerekçesi ile Ankara 5. İdare Mahkemesi kararınca 27 Kasım saat 24.00'den itibaren durduruldu.

Kararın İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan MenderesHavalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, Gazipaşa Havalimanı Bodrum-Milas Havalimanlarında faaliyette bulunan Portclinic sağlık ünitelerini kapsamadığı belirtildi.

Hizmeti durdurulan havalimanları şunlar:

Antalya, Adana, Trabzon, Isparta Süleyman Demirel, Nevşehir Kapadokya, Erzurum, Gaziantep, Eskişehir, Adıyaman, Ağrı, Amasya Merzifon, Balıkesir Koca Seyit, Balıkesir Merkez, Batman, Bursa Yenişehir, Çanakkale, Denizli Çardak, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Çanakkale Gökçeada, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kocaeli Cengiz Topel, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Samsun Çarşamba, Siirt, Sinop, Sivas Nuri Demirağ, Şanlıurfa Gap, Tekirdağ Çorlu, Tokat, Uşak, Van Ferit Melen, Bingöl, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı.

 

havalimanında
sağlık
hizmeti
sunan
şirkete
şok
Yorum (6)
Berkay Özdenoğlu
Sağlık hizmeti nasıl satın alınamaz? Devlet bütün aile hekimlerinden sağlık hizmeti alıyor şu anda.
0
Cevapla
murat 124
hazir asker aile hekimi var ya..bu angaryayi da yikin onlara.. de tabi hava limanlarindan saglik tedbirleri alinmadigi gerekcesi ile ucuslarin da gerceklesmemesi lazim.. yani ya sagligi takmayacaklar yada da yargi kararlarini delecekler..
0
Cevapla
esatb
doğru bir karar.. ne demek birilerinin ekmeğine yağ sürmek, hep ceplerinin dolmasına katkı sağlamak.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
2009'dan itibaren dhmi'de faaliyet gösteren bu portclinic'e de yakından bakmak lazım.. kimdir,nedir,ne değildir,nasıl çalışır ? maşallah metastaz yapmadıkları yer kalmamış.. adlarını da ilk defa duyuyorum. nereye yetişeceğimizi şaşırdık..
0
Cevapla
serkan
bazılarımız ilk defa duyuyor olabilir ama yıllardır olan bir şirket. DHMİ ihalesini aldığı için heryerde gözüküyor. Kurucusuda doktordur. Sonuçta burada hatayı yapan DHMİ. Madem ihale yapma yetkisi yoktu neden ihaleye çıktı?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir