Medimagazin logo

Havalimanlarında sağlık hizmetleri, Sağlık Bakanlığı tarafından verilecek

DHMİ'nin sağlık teşkilatı bulunmayan havalimanlarında sağlık hizmetleri, Sağlık Bakanlığı tarafından verilecek
Havalimanlarında sağlık hizmetleri, Sağlık Bakanlığı tarafından verilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün sağlık teşkilatı bulunmayan havalimanlarında sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından verileceği bildirildi.

DHMİ'den yapılan açıklamada, Genel Müdürlük yönetimindeki havalimanlarında, özel şirket tarafından verilen sağlık hizmetlerinin, Danıştay'ın kararı doğrultusunda durdurulduğu belirtildi.

 


Havalimanında sağlık hizmeti sunan şirkete şok




Danıştay'ın, "sağlık hizmetlerinin kamu eliyle yürütülmesi gerektiği" gerekçesiyle özel sektörden hizmet alımıyla sağlık hizmeti sunulması uygulamasını durdurduğuna yer verilen açıklamada, DHMİ ile Sağlık Bakanlığının görüşmeleri sonucunda, havalimanlarında sağlık hizmetlerinin, herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermeden, 112 Acil Servis baştabipliklerince verileceği ifade edildi.

Havalimanlarında sunulan sağlık hizmetlerinde herhangi bir eksikliğin söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, DHMİ'nin sağlık teşkilatı bulunmayan havalimanlarında sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından verileceği kaydedildi.

havalimanlarında
sağlık
hizmetleri
sağlık
bakanlığı
tarafından
verilecek
Yorum (4)
Frankie Bellevan
gerektiğinde "uçak içerisindeki" sağlık hizmetini kim verecek ? onu da mı 112 ?
0
Cevapla
Mehmet K. Çelenk
Sevgili Frankie, "uçak içi aciller" için Dr. Sema İlhan ne yapılacağını anlatmıştı .. "Bakmayan hapı yutar" mealinde bir şeyler yazmıştı, hatırlarsan .
0
Cevapla
Frankie Bellevan
Mehmet K. Çelenk (Dr. ):hatırlamaz olur muyum üstad :)) sevgiler saygılar..
0
Cevapla
may day
Uçak içi acil durumda hastanın durumu ne olursa olsun olsun acil iniş istemekte fayda var diye düşünüyorum.İster acil inerler ister inmezler...sorumluluğu doktora atıp yan gelip yatmak yok....sorumluluk pilotta ve uçuş ekibinde kalsın o zaman...... Ben yüzüne bakıp teşhis koysam bile yeterli ekipman ve yardımcı sağlık elemanı olmadan YÜKSEK BEKLENTİ içinde olunmasına engel olunmalı....kahramanlık yapıcaz derken mahkemelerde ömrümüzü karartmaya gerek yok....Türkiyede herkesin nefret ettiği HEKİMlerin hakkını koruyan olmadığını ASLA AMA ASLA unutmamak gerek diye düşünüyorum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir