Medimagazin logo

HDP Eş Başkanı Demirtaş'a TTB ziyareti sonrası protesto / VİDEO

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türk Tabipler Birliğini (TTB) ziyareti sırasında protesto edildi.
HDP Eş Başkanı Demirtaş'a TTB ziyareti sonrası protesto / VİDEO
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, TTB Merkez Konsey Başkanı Beyazit İlhan'ı TTB Genel Merkezinde ziyaret etti. Demirtaş'ın TTB'den çıkışı sırasında ellerinde Türk bayrakları olan bir grup esnaf "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Demirtaş Taksim'e git" gibi sloganlar atarak protesto etti. Açıklama yapması beklenen Demirtaş ise protesto üzerine açıklama yapmadan ayrıldı.


Esnafın işyerlerine Türk bayrağı astıkları gözlenirken Ahmet Sağlam ismindeki esnaf, "PKK'yı kınayamayan birini genel başkan kabul etmiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

 

 

TTB ise ziyaret sonrası şu açıklamayı yaptı:

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ve HDP Van Milletvekili Yurdusev Özsökmenler'den oluşan bir heyet 29 Temmuz 2015 tarihinde TTB Merkez Konseyi'ni ziyaret etti. Görüşmeye TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Özden Şener, TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Deniz Erdoğdu, Dr. Filiz Ünal İncekara ve Dr. Hande Arpat katıldılar.

Görüşmede, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Türkiye'de son yaşanan gelişmelerle ilgili HDP'nin yaklaşmını, tırmanan şiddet ortamının barış ortamına dönüşmesi için yürüttükleri çabaları ve çalışmaları aktardı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan da, hekimler açısından toplumsal barış ortamının sağlığın olmazsa olmaz koşulu olduğunu belirterek, TTB'nin öteden beri bu konuda yürüttüğü çabalarını devam ettireceğini ve tüm siyasi aktörleri çatışma ortamının durması için çaba harcamaya davet ettiklerini ifade etti. 

hdp
başkanı
demirtaş'a
ttb
ziyareti
sonrası
protesto
Yorum (18)
bigmücahid2002
Yahu bu millet hekimlerin çoğu PKK'lı olmuş demez mi? Bu nasıl iş yav??? Bu TTB seçimle iş başına gelmiyor mu? Kimler oy kullanıyor ? Akıl alacak gibi değil! Evet hekimlerin çoğu malesef solcu ama bu kadar da değil be abicim ! Buradan tüm hekim camiasına sesleniyorum , TTB'ye sahip çıkalım, pkk'nın elinden kurtaralım.
0
Cevapla
osman fatih
kimleri ve nereleri ziyaret edip destek aldığı çok manidar görebilenlere..
0
Cevapla
meral
Demirtaşa PKK eylem yaparak zarar verdi, keşke pkk polislerimizi sinsine vurmasyadı, belkide bu olumsuzluklar olmazdı. Herşeye rağmen ona bir şans daha vererek başarı şansı verilmelidir. Hükümetin en büyük hatası doğuyu çapulculara teslim etmesi oldu. Nitekim bu çapulcular yaptıkları eylemleri HDP ye fatura ettirerek zararlı da oldu. Hükümet mutlaka asayişi sağlamalı. Zannedersem demirtaş da zor durumda ona da kına vs diyerek zor duruma düşürmeden eline toplumsal barışa katkı sağlayacak kozlar verilmelidir. Ayrıca, HDP de ermeni vs lobilerle işbirliğini acilen durdurarak ülkemize yararlı işler yapmalıdır.Kısacası insan öldürmek kolaydır, ama bir hücreyi bile canlı tutmak zordur, bizler zoru başarmak zorundayız. TTB de olumlu katkılarda bulunmalıdır.
0
Cevapla
kral
Sen Türkiyenin üniversitesinde okuyacaksın,bu milletin vergisinden alınan para ile aylık öğrenim bursu alacaksın,sonra okul harcını bu millet verecek,sonra okuldan diploma alıp BU MİLLETİ SIRTINDAN VURACAKSIN.Benim hakkım haram olsun...
0
Cevapla
postenflamatuar
Demirtaşın bir suçu yok. TTB HDP yle birçok ortak bildiriye imza attığı, birçok eylemde kolkola olduklarından dolayı Demirtaş TTB yi yoldaşı olan diğer marjinal sol partilerden biri sanmıştır. TTB nin meslek örgütü olduğunu bilse hiç öyle bir şey yapar mıydı? TTB hekimlere reva görülen gayrı hukuki malpraktis uygulamlarına değil herhalde polis ve askerlerein ve de mitin pkk ve uzantılarına yönelik yaptıkları cerrahi!-askeri -istihbari operasyonlarında polis askerlerin kusur oranlarını HDP başkanıyla inceleyip gerekli yasal mücadeleye başlarlara artık. Hadi hayırlısı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir