Medimagazin logo

Hekim sorunları Ankara'da tartışılıyor

Hekim sorunları Ankara'da tartışılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

5. Genişletililmiş Hekim Çalıştayı Ankara’da yapılıyor. Çalıştayı organize den Kayseri Tabip Odası Başkanı Prod.Dr.Suat Öktem yaptığı açılış konuşmasında, hekimlerin sorunlarının güncel olarak ele alınacağı Çalıştay’da amaçlarının ‘bağcıyı dövmek değil üzüm yemek’ olduğunu belirtti.

Çalıştay sonuçlarının başta politikacılar olmak üzere tüm kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Prof.Dr.Öktem, çalıştaya 17 tabip odasının katıldığını söyledi.


Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr.Beyazıt İlhan ise hekimlerin son zamanlarda sorunlarının iyice arttığını belirtirken aile hekimlerinin, asistan hekimlerin sorunları bulunduğunu, siyasal iktidarın hekimlerle konuşmadan kararları aldığını belirtti.

 

Çalıştayın Divan Başkanlığını Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof.Dr.Suat Öktem yapıyor.

 



Daha önceki 4 Çalıştayın başkanlığını yürüten Doç.Dr.Müthat Günaydın ise Çalıştaya katılımdan umutlu olduklarını  söyledi. Bu Çalıştaylarda alınan bazı kararların Bakanlığın yayınladığı Genelgelerde aynen yeraldığını da belirten Doç.Dr.Günaydın Çalıştayların bundan sonrasında kongre şekline gelmesini arzu ettklerini belirtti.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Onkoloji BD Başkanı Prof.Dr.Hihmet Akgül ise ‘Sivil Toplum Örgütü’ konulu yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin, bağımsız ve evrensel düşünen kişilerden oluşması gerektiğini kaydetti.


Daha sonra tabip odası yöneticileri, hekimlerin sorunlarını dile getirdi. İşte dikkat çeken başlıklar:

Hekimlerin en büyük sorunu birlik olamamaktır
-Tıp fakültelerinde asistan eksikliği sorunu vardır.
-Hekime şiddet, artık bir ‘can güvenliği’ meselesi olarak ele alınmalıdır.
-İşyeri hekimlerinin sorunları üzerinde çalışma yapılmıyor.
-Tıp fakülteleri digger hastanelerle yarıştırılacak hastaneler değil
-TTB’nin görevi siyaset yapmak değil, hekim sorunlarına sahip çıkmaktır.
-Tabip odalarının tek görevi hekim haklarını korumaktır.
-Hekimler en büyük sorunlarını emeklilikte yaşıyor.
-Hekimler algı yönetimi yapamıyor
-Tabip odaları TTB’nin samimiyetine güvenmiyor.
-Her 5 yıl için 1 yıl yıpranma payı verilmesinin yasalaşması gerekir.



 

hekim
sorunları
ankara'da
tartışılıyor
Yorum (4)
ömer akpınar
sonuçta birşey değişecek mi? bakan yine bildiğini yapacak sorun mahkemeylemi değişecek ? adam kanunu değiştiriyor herkesin elini kolunu bağlıyor.
0
Cevapla
İ d
Asıl sorun,performans sistemi.Asıl sorun ,Tıp Fakültelerinin tıka-basa öğrenciyle doldurulması.Asıl sorun her mahalleye Tıp Fakültesi açılması.Her mahalleye Tıp Fakültesi,Eğitim-Araştırma Hastanesi açarsan Asistanı mumla ararsın.Asıl sorun özlük hakları,bordrodaki temel maaşlarımız hizmetli seviyesine geriledi.2.basamak-3. basamak Hastanede çalışan Hekimler performans denen zırvanın altında ezilmektedir.Aynı hastanede çalışan hekimler arasında aylık 3000-4000 TL farklar oluşmaktadır. Performansda üst limit getirmezsen,performans için yapılan rezilliklerin giderek arttığını hep birlikte göreceğiz.PERFORMANS sil baştan değiştirilmelidir.Özlük haklarımızın %70 temel maaş %30 performansdan sağlanmalıdır.30.0000 puan yapan tüm hekimler tavandan performans almalı ve legal olmayan yollara başvurmamalıdır.4.000 nüfusu olan Aile hekimi tavandan alıyor.Huzurun,adaletin olmadığı yerde hiç bir şey olmaz. Saygılarımla.
0
Cevapla
ahmet
Sadece işyeri hekimleri değil Kurum hekimlerinin sorunları da tartışılmıyor, dahası yok sayılıyor, maaşlarında 12 yıldır hiç bir iyileştirme yapılmıyor.
0
Cevapla
Can
Kurum hekimleri döner ödemesi ve performans alamıyor. SGK ve TSK hekimi gibi % 700 lük Denge Tazminatı da yok. Yasa bilerek defolu hazırlanmış Kurum hekimleri dışlanmış. Maaşları rezil durumda, acil olarak bir iyileştirme şart! Ama kim yapacak?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir