Medimagazin logo

Hipoksi sekeli idddiasıyla Bakanlık soruşturma açtı

Kalp ameliyatında kalbi duran ve o anda iddiaya göre kan akışı durduğu için oksijensiz kalan Kerem'in beyni hasar gördü. Ailesi şikâyetçi. Sağlık Bakanlığı soruşturma açtı
Kaynak: SABAH - DİLEK YAMAN
Hipoksi sekeli idddiasıyla Bakanlık soruşturma açtı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bartın'da yaşayan Yasin- Nurhan Sakızcı çiftinin 8 Mart 2014'te bir erkek çocukları dünyaya geldi. Kerem adı verilen erkek çocuğunun henüz 5 aylıkken kalbinin delik olduğu anlaşıldı. Aile bunun üzerine oğullarının ameliyat olması için İstanbul'da bulunan ünlü bir özel hastane ile görüştü ve minik Kerem 20 Ağustos 2014'te ameliyat edildi.

HATAYI GİZLEDİLER Mİ?
Ameliyat sonrası doktorlar, 1.5 yaşındaki çocuğun ameliyatının çok başarılı geçtiğini, kalbindeki deliğin kapandığını söyledi. Aile Kerem'in ameliyathaneden çıkmasını beklerken yoğun bakım ünitesine yatırılmış olduğunu öğrenince panikledi. Doktorlar, küçük çocuğun prosedür gereği yoğun bakıma alındığını , çocuk beyin cerrahi uzmanının görmesi gerektiğini söyleyip anne babayı bir süre oyaladı. Beyin cerrahı muayene sonrası çocuğun ömür boyu sakat kalacağını, iyileşme şansının olmadığını aileye bildirdi. Ameliyatı yapan doktorlar kendilerinin bir suçu olmadığını belirterek, Kerem'i taburcu etti.

 

Aileden de garip bir şekilede tedavi ücreti alınmadı. Sürekli ağlayan ve yemek yemeyen Kerem'i ailesi Ankara Hacettepe Üniversitesi'ne götürdü. Buradaki doktorlar raporlara göre ameliyat sırasında küçük çocuğun kalbinin durmuş olduğunu, hayata döndürmek için kalp masajı yapıldığını ve bu sırada beynine oksijen gitmeyen Kerem'in beyninde hasar oluşmuş olduğu tespitine vardı. Küçük çocuğa hipoksi sekeli (beyin hasarı) teşhisi koyan Keçiören Araştırma Hastanesi yüzde 62 oranında da sakat raporu verdi. İstanbul'a gidip oğlunun başına ameliyat sırasında neler geldiğini doktorlardan öğrenmek isteyen Yasin Sakızcı'ya, "hastane sizden para almadığı için sevinin" denildi. Söz konusu özel hastane ile ilgili BİMER'e ve avukatı Funda Sadıkahmet Alp aracılığı ile savcılığa şikayette bulunan aile Sağlık Bakanlığı'na da durumu bildirdi. Hem savcılık hem de Sağlık Bakanlığı olay ile ilgili soruşturma başlattı.

'ÇOCUĞUM ŞU AN BİR AYLIK BEBEK GİBİ'
Sabah'a konuşan baba Yasin Sakızcı, "Oğlum, İstanbul'daki özel hastanede ameliyat olmadan önce gayet sağlıklı bir çocuktu. Gelişimi normal hatta yaşıtlarından ileri seviyedeydi. Şu anda oğlum başını tutamıyor, yemek yiyemiyor ve sürekli ağlıyor. Ankara'da verilen rapora göre çocuğum şu an 1 aylık bebek gibi. Ameliyatın gerçekleştiği hastanedeki doktorlar ve yönetimden şikayetçiyim. Doktorların, ameliyat sırasında bir anlık ihmalleri sonucu oğlum ömrünün sonuna kadar özürlü kalacak" dedi.

hipoksi
sekeli
idddiasıyla
bakanlık
soruşturma
açtı
Yorum (6)
uzman memet
özel hastanelerde para kazanacağız diyerek nasıl yoklukta çalışıldığını oralarda çalışan hekimler bilir. nokta. Bakanlık hiç denetim yapmadığı veya yapıyormuş gibi göründüğü için içeride neler döndüğünü hastalar bilmiyor. Bu kadar yeter.
0
Cevapla
Elif
Tipik bir komplikasyon Vakası gibi duruyor, ama malpraktis gibi yansıtılmış, bu sitede bu kalitede haber için pes diyorum artık!
0
Cevapla
fatih gündoğan
yasal süreci sonlanmamış bir olay için kesin ifadeler kullanılmış ve suçlama yapılmış bence medimagazin sitesine yakışmamış.
0
Cevapla
Doç dr
Uzman Mehmet Bu ülkedeki geline Saldırılar senin gibiler sayesinde oluyor 14 Yıldır özel de kalp damar cerrahıyım asistanlık dahil 21 yılda devlette çalıştım bi anlat da bizde Öğrenelim özelde neler döndüğünü
1
Cevapla
Volkan
saçma bir tazminat koparma Vakası.Hastanın operasyon esnasında kalbi durabilir,dönmeyebilir,beyin hipoksik kalabilir,,,,,,,,,,falan filan.Hasta ölebilir doktor Memet adlı kişiye diyorum.Devletin kokuşmuş performans hekimlerinden biri olduğun açık.Merak etme bende senin gibi devlet doktoruyum.Ama kalkıpta komplikasyon vakasını devlet,özel çekişmesine taşımanın manası yok.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir