Medimagazin logo

İngiltere'de Ebola alarmı

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Afrika'da yayılan Ebola virüsünün ülkesine "tehdit" oluşturduğunu söyledi.
İngiltere'de Ebola alarmı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hammond, ölümcül virüse ilişkin basına yaptığı açıklamada bugün konuyla ilgili hükümetin acil kabine toplantısı, "Cobra"ya başkanlık edeceğini belirtti. İngiliz bakan, ülkesinde Ebola virüsünün görülmediğini ve hiçbir İngiliz vatandaşının virüse yakalanmadığını ifade ederek, hükümetin salgını ciddiye aldığını kaydetti.

Hammond, "Durum değerlendirmesi yapmak, İngiltere'de olsun, yurtdışındaki diplomatik noktalarımızda olsun, bu tehdite karşı ne gibi önlemler almamız gerektiği hususunda görüşmek için bugün Cobra toplantısına başkanlık edeceğim. Başetmemiz gereken bu yeni ve gelişen tehdite yoğunlaştık" şeklinde konuştu.

İngiltere Toplum Sağlığı (PHE) Küresel Sağlık Direktörü Dr Brian McCloskey da salgının görüldüğü bölgeye seyahat eden ve çalışan İngiliz vatandaşlarının salgına yakalanma riskinin düşük olduğunu belirtirken, doktorların ise tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

McCloskey İngiliz basınına yaptığı açıklamada, "Batı Afrika'daki durumla ilgili İngiliz sağlık çalışanlarını uyardık. Salgının görüldüğü alanları ziyaret edenlerin açıklanamayan rahatsızlığa karşı tedbirli olmalarını istedik" ifadelerini kullandı.

Salgının şubattan bu yana ölümcül virüsle boğuşan Gine, Sierra Leone, Nijerya ve Liberya'da 670'den fazla kişinin ölümüne sebep oldu.

Ebola virüsünün yol açtığı viral hemorajik ateş, ani ateş, bulantı, yoğun halsizlik, kas, boğaz ve baş ağrısıyla kendini gösteriyor. Bu belirtileri kusma, ishal, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarında bozulma ve bazı vakalarda da iç ve dış kanamalar takip ediyor. Temas yoluyla bulaşan ve ölüm oranı yüzde 90'u bulan hastalık için herhangi bir tedavi yöntemi veya aşı bulunmuyor.

i̇ngiltere'de
ebola
alarmı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir