Medimagazin logo

İzmir Ekonomi Üniversitesi hastane için 21 dönüm arazi aldı

EGE Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesi olan İzmir Ekonomi Üniversitesi yeni akademik yılın hazırlıklarını sürdürürken, gelecek yıl inşaatını tamamlamayı hedeflediği tıp fakültesinin arsası da satın alındı.
Kaynak: HÜRRİYET
İzmir Ekonomi Üniversitesi hastane için 21 dönüm arazi aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, “Sağlık turizmine katkı koymak üzere tıp fakültesi hastanemizi İzmir'in en yeşil, en güzel yamacında kuruyoruz. 21 dönüm yeri satın aldık. Hemen çalışmalara başlayıp, 1 yıl içinde hastaneyi İzmir'in ve iş dünyasının hizmetine sunacağız" dedi. Tıp Fakültesi Hastanesi, Balçova Ahmet Hakkı Balcıoğlu Ticaret Meslek Lisesi yanındaki arsada kurulacak.

Yeni öğrenciler
Dünya üniversitesi olma yolunda attıkları adımlarının son olarak URAP Laboratuvarı sonuçlarıyla keskinleştiğini, dünyadaki ilk 500 üniversite sıralamasında yer alan Türkiye'deki 23 yükseköğretim kurumundan biri olduklarını vurgulayan Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem  Demirtaş, 7 fakülte, 3 meslek yüksekokulu ve 1 yüksekokulunda bu yıl bin 755 hayali olan öğrenciye eğitim vereceklerini kaydetti.

i̇zmir
ekonomi
üniversitesi
hastane
için
21
dönüm
arazi
aldı
Yorum (1)
Atilla Çoruh
Teksas, Türkiye büyüklüğünde ve 6 Adet Tıp Fakültesi var. Türkiye'de ise, yanılmıyorsam 86-87 adet Tıp Fakültesi mevcut (sürekli yenileri, "LİSE" açar gibi açıldığı için, sayılarını takip etmek mümkün olmuyor). Bu tıp fakültelerinin sayıca önemli bir kısmı, zaten ölü doğuyorlar. Kalitesiz ve yetersiz, yetişen hekimlerin yapacakları ve yaptıkları hatalar "HEKİM HATASI" mı yoksa "SİSTEM HATASI" mı olduğu tartışılmalıdır!! Şu asla unutulmamalıdır; kar amacı gütmemesi gereken VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ve onların tıp fakülteleri, kar amacı güden özel üniversiteler ve onların tıp fakülteleri gibi davranmakta ve göstermelik burslu öğrenci rakamlarıyla da kamuoyunu yanıltmaktadırlar. Türkiye'de henüz ÖZEL ÜNİVERSİTE kurulmasına yasalar izin vermemektedir. Vakıf Üniversiteleri de Özel Üniversiteler gibi kuruluş yasalarına aykırı olacak şekilde öğrencilerden çok yüksek ücretler talep etmektedirler.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir