Medimagazin logo

İzmir yeni bir tıp fakültesine daha

EXPO 2020 İzmir'in ana teması olan 'Sağlık turizmi' hedefi gerçek oluyor. Yeni bir tıp fakültesine daha kavuşacak olan İzmir bu projelerle sağlık turizminin başkenti olacak.
Kaynak: YENİ ŞAFAK
İzmir yeni bir tıp fakültesine daha
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir yeni bir tıp fakültesine daha kavuşuyor. Bakanlar Kurulu'nun İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi'nin kurulmasına yönelik kararı geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Konuyla ilgili bir açıklamaya yapan İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde İzmir'i ziyaret eden Recep Tayyip Erdoğan'dan tıp fakültesi için yardım istediklerini belirterek, "Çok geçmeden Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Sayın Erdoğan'a teşekkür ediyoruz" dedi.

 

'ATILIM İÇİNDEYİZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olarak 2 Ağustos'ta geldiği İzmir'de düzenlediği miting sonrasındaki toplantıda bu konuyu kendisine aktarma imkânı bulduklarını dile getiren Ekrem Demirtaş, 'İzmir olarak sağlık turizminde bir atılım içinde olduğumuzu, bu atılımı gerçekleştirmek için tıp fakültesinin çok önemli olduğunu ve kuruluş için Bakanlar Kurulu kararını beklediğimizi Sayın Erdoğan'a ilettim. Kendisi de konuyla ilgileneceğini belirtmişti, karar geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayınlandı. Büyük sevinç yaşamamıza neden olan bu karar nedeniyle kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz' diye konuştu.

 

ÖĞRENCİ KAYITLARI SENEYE

Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci aldıklarını hatırlatan Demirtaş, 'Tıp fakültemiz ise önümüzdeki yıl öğrenci alacak. Balçova'da tıp fakültemizin ve hastanemizin bina inşaatını aynı süre içerisinde bitireceğiz. Yeni tıp fakültemiz ve hastanemiz ile birlikte İzmir'in aldığı sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesine katkı yaparken, tüm insanlığa hizmet edecek yeni doktorlar yetiştireceğiz ve İzmir'in sağlık turizminden daha fazla pay alması için hızlı bir giriş yapacağız" dedi. Demirtaş, hedeflerinin İzmir'i sağlık turizminin başkenti yapmak olduğunu da sözlerine ekledi.

i̇zmir
yeni
bir
tıp
fakültesine
daha
Yorum (3)
aydin sinal
Türkiyedeki tip fakültesi sayisi 100-150 olmustur herhalde?eskiden ciddi-ciddi yorum yazardim.ama artik türkiyedeki her meslek,her mevki gibi ne tip,nede hekimlik meslegi ciddiye alinmadigi icin benimde yorum yapmama gerek kalmiyor,haberlerde zaten yoruma gerek birakmiyor.benim sorum hala nicin Nigdeye tip fakültesinin kurulmamasi?Bir bilen varsa yazarsa memnun olurum.
0
Cevapla
SD
Çocukların geleceği de gitti.öğretmen mühendis eczacı doktor ne olursan ol büyük ihtimalle işsiz kalınacak.politikacılar ve bencil sanayiciler kendi çıkarları için çocukların geleceğini bitirdiler. Halk bundan sonra çocuğu okuttuk ama bir Baltaya sap olamadı diye kızmasın sakın
0
Cevapla
Mehmet K. Çelenk
Sayın Sinal, Türkiye’deki tıp fakültesi sayısı yaklaşık olarak 90’ları buldu. Bu rakam; nüfusu Türkiye’nin 4.5 misli, GSMH’si 25 misli, sağlık bütçesi ise 70 misli olan A.B.D.’deki tıp fakültesi sayısına çok yakın. Amaç, sayıyı mütemadiyen arttırarak mesleği ve emeği değersizleştirmek. Olabildiğince değersizleştirmek. Eminim, uzman hekimlerin 2000-2500 gibi maaşlara çalışacağı / çalışmak zorunda kalacağı günler de gelecek. Aslında amaçları bu. “Ben o zaman yokum, gidiyorum !” diyemezsiniz de. Zira gittiğinizde, kadrosuzluktan mesleği bırakmak zorunda kalabilirsiniz. Ve yerinizi hemen alacak birileri de olacak. Onlar tüm bunları çok iyi biliyorlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir