Medimagazin logo

Kadın Doktora Saldırı

Şanlıurfa Tabip Odası Yönetim Kurulu adına Oda Başkanı Prof. Dr. Şahin AKSOY'un açıklaması...
Kadın Doktora Saldırı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Bugün Şanlıurfa’da artık mesleğimizin bir parçası haline gelen ve kamuoyu tarafından da kanıksanmaya başlayan bir olay gerçekleşti ve yine bir ‘erkek’ hasta yakını yine bir kadın doktora acımasızca arkadan saldırarak meslektaşımızı hayati tehlike oluşturacak şekilde darp etti. İnsanlıktan nasibini almamış bu kendini bilmez adam öğlen arasında, yemek saatinde yatağındaki hastası ile ilgilenen Dr. Pınar SANCAK’a önce sözlü hakaret ve tehditte bulunup sonra da arkasını dönüp hastasının bakımı ile uğraşmasını fırsat bilerek kendisine olanca gücü ile saldırıp sırtını yumruklamış, kafasını duvara vurmuş ve arkasından da kendisine yardıma gelen personele bıçak çekmiştir. Daha sonra, yaptığının sorumluluğunu taşımaktan aciz olan bu zavallı yanındakilerle birlikte tehditler savurarak kaçmıştır.

            Olayların tamamı güvenlik kameraları ve şahitler huzurunda gerçekleşmiştir. Şu an Dr. SANCAK hayati tehlikesi devam ettiğinden gözlem altındadır ve olayın şokunu atlatamadığından sürekli ağlamaktadır. Bundan önce defalarca benzer olayları kamuoyu ile paylaşmış, üzüntü ve nefretimizi iletmiştik. Ancak günü birlik, ülkenin dört bir tarafında ve özellikle de Şanlıurfa’da gerçekleşen hekimlere yönelik şiddet tahammül sınırlarının ötesine geçmiştir. Daha önceki basın açıklamalarında da dile getirdiğimiz gibi, biz bu eylemlerin birinci sorumlusu olarak Sağlık Bakanlığı’nın yanlış sağlık politikalarını ve her türlü tıbbi, sosyolojik, psikolojik ve felsefi alt yapıdan yoksun olarak yürüttükleri ‘Hasta Hakları’ adı altındaki popülist uygulamaları görmekteyiz. Sağlık Bakanlığı, beyanatları ve uygulamaları ile hekimleri hiçbir dönemde olmadığı kadar toplum nazarında değersiz kılmış ve hedef göstermiştir.

 

            Büyük bir sıklıkla gerçekleşen bu olaylar, yalnızca Sağlık Bakanlığının değil, aynı zamanda devletin diğer kurumlarının da memurunu haksız saldırılardan korumaktan aciz kaldığının açık bir göstergesi olarak önümüzde durmaktadır. Sayın Şanlıurfa Valisi şehrimizde göreve başladığında kendisine yaptığımız ziyarette Zat-ı Alilerinden tek bir ricamız olduğunu, onun da meslektaşlarımıza yapılan tehdit ve saldırılar konusunda hassasiyet göstermesi olduğunu söylemiştik. Ancak benzer olaylar günden güne azalmadı aksine fazlalaştı.

 

Dolayısıyla, tıbbi bilgi ve becerisi, hekimlik ahlakı ve insan ilişkileri ile örnek bir şahsiyet olan değerli meslektaşımız Dr. Pınar SANCAK’ın sırtına inen yumrukların, duvara çarpan başının, yerlerde sürüklenen hekim önlüğünün sorumluluğunu birileri üstlenmeli ve gerekli önlemleri almalıdır. Aksi takdirde, gerek Şanlıurfa Tabip Odası olarak gerekse Türk Tabipleri Birliği olarak bu çirkinlikleri en yüksek perdeden protesto etmeye devam edeceğimizi ve yasal sınırlar çerçevesinde kalmak kaydıyla her türlü eyleme başvurma kararlılığında olduğumuzu kamuoyu ile saygıyla paylaşırız.

kadın
doktora
saldırı
Yorum (17)
o.coban
artik biz doktorlarda bu tur olaylara o kadar alistikki hergun tehdir edilisimiz her an darp edilme ile karsi karsiya kalmak. artik tum bunlar yasamimizin ve meslegimizin bir parcasi olmaya basladi. Devlet bu tur olaylara onlem almadigi surece hem bizim hemde ailemizin hayati tehlikde. Bu nedenle ben 2 hafta once kisisel olarak evime silah aldim. cantama mutlaka biber gazi bulunduruyorum ve her defasinda elimde cabuk ulasabililecegim bir yere koyuyorum. inan artik evden cikarken hayirli hastalar gelsin diye dua ediyorum. Bu meslek silahli kuvvetlerin yaptigi meslekten bile tehlikeli oldu. En azindan silahli kuvvetlerde dusman yanina kadar sokulamaz. bizse odamizda yanliz basimiza kaliyoruz bu insanlarla. doktor arkadasima cok gecmis olsun. bu ilk degil sonda olmayacak.
0
Cevapla
zr
Sağlık bakanımızın tepkisini çok merak ediyoruz. Hertürlü medyaya yansıyan hasta ve yakını şikayet haberlerinde olduğu gibi "derhal müfettiş gönderilecek!; gereği yapılacak! vs" mi yoksa hiç ses çıkarmayacak mı? Böylece popülüzmin mi yanında yoksa adaletin mi yanında anlayabiliriz.
0
Cevapla
ufuk aydın
Sağlık Bakanının tekbir ilgi alanı var"hekimleri tuzu kuru,halk düşmanı ilan ederek değersizleştirmek ve vatandaşı hekime karşı kışkırtmak"..Sağlık bakanının tek derdi muayenehanelerle uğraşmak.
0
Cevapla
hakan şirin
Sayın AKSOY lütfen bu olayın peşini bırakmayınız ve ulusal medyaya da taşıyınız dedeiklerinize katılmamak elde değil .Samimi olarak yazılarınızı takip eden ve odamıza kayıtlı birisi olarak bu olayları bakanlığa ve medya ya taşıyacak birisi olduğunuzu biliyorum
0
Cevapla
ö.f.doğan
çok merak ediyorum bu olayı yapan bu primitif insan nasıl bir ceza alacak. yada ceza alacakmı? bencede cezasız kalacak...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir