Medimagazin logo

Kafa nakli yapılacak hasta bulundu!

Prof. Sergio Canavero, kafa nakli için belden aşağısı felçli Rus Valery Spiridov’u seçti. Seneye yapılacak nakil başarılı olursa hasta ayağa kalkacak.
Kaynak: STAR
Kafa nakli yapılacak hasta bulundu!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünyanın Dr. Frankenstein olarak tanıdığı Sergio Canavero, gelecek yıl yapacağı ilk kafa nakli için aradığı hastayı buldu. Rus bilgisayar uzmanı 30 yaşındaki Valery Spiridonov’un kafası başkasının vücuduna nakledilecek. Nakil başarılı olursa doğuştan Werdnig-Hoffman hastası olan,  belden aşağısı tutmayan Spiridonov ayağa kalkacak.

İtalyan cerrah, beyin ölümü gerçekleşen bir donörden sağlanan bedeni, felçi hastanın kafasıyla birleştirecek. Kafa naklinin maymunlarda 45 yıldır denendiğini şimdi sıranın insana geldiğini söyleyen cerrah, kendinden emin.

kafa
nakli
yapılacak
hasta
bulundu!
Yorum (3)
Dr erhan
Kulağa imkansız geliyor. Sonuçta kafa ile gövde arasında başta sayısız damar, lenf, sinir ve kas olmak üzere bağlantılar var. Bunların hepsini ayrı ayrı birleştirmek nasıl mümkün olabilir ki?
0
Cevapla
bg
medulla spinalisi kesilip birleştirildiğinde kendini ne kadar yenileyebiliyor? Felçli hastanın felç seviyesinde bu kesip birleştirme işlemi (yada kafa naklinde uygulanacak bilmediğimiz başka işlem varsa o) yapılsa medulla spinalis kendini yeniliyorsa kafa naklini niye yapıyon.Boşuna o kadar dokuyu yabancı yere transfer ediyorsun. MS' i kes yapıştır felci iyileşsin.
0
Cevapla
mehmet akdoğan
cümle yanlış, aslında beden nakli demek gerekir, çünkü sağlam kafaya sağlam bir beden nakledilecek. aslında bunun tam tersi yapılması gereken insanlar da var fakat o durum sıkıntı yaratabilir, beyin nakli daha iyi olur bunlara.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir