Medimagazin logo

Kırşehir'de ilk kez kalp pili operasyonu yapıldı

AEÜ Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen operasyonda, bir hastaya ritm düzenleyici kalp pili takıldı
Kırşehir'de ilk kez kalp pili operasyonu yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KIRŞEHİR - Kırşehir'de ilk kez Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla, bir hastaya ritm düzenleyici kalp pili (ICD) takıldığı bildirildi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökay Nar ve Yrd. Doç. Dr. Atilla İçli tarafından, bir hastaya ICD'nin başarıyla takıldığı belirtildi.

Açıklamada, Yrd. Doç. Dr. Nar'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Günümüzde ne yazık ki kalp yetmezliği hastalarının çoğunu ölümcül ritm bozuklukları nedeniyle kaybetmekteyiz. Yaptığımız bu operasyonda hastamızın sol göğsündeki köprücük kemiğinin altındaki bölgeye küçük bir kesi yaparak kas dokusunun içine kalp pilini yerleştirdik. Daha sonra ise kalple pilin bağlantısını başarıyla sağladık. Pil sorunsuz çalışmakta ve hastamızın sağlığı gayet iyi durumdadır. Piller ülkemizde sadece büyük eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde takılmaktadır. AEÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalı olarak taktığımız bu cihaz ile Kırşehir halkına hizmet etmenin gururu içindeyiz. Bizlere verdikleri desteklerden ötürü üniversitemize ve hastane yönetimine teşekkür ediyoruz."

 

kırşehir'de
ilk
kez
kalp
pili
operasyonu
yapıldı
Yorum (6)
Rıza
her kardiyoloji uzmanı hem geçici hem kalıcı kalp pili uygulamasını yapabilir olmalıdır. Ancak ne yazikki aldigimiz eğitimin ancak 10 da birini Perifer hastanelerde uygulayabilmekteyiz. Bir çok kardiyoloji uzmanı Perifer de dahiliye ci gibi çalışmakta uzmanlık eğitimlerinin getirdiği beceriler korelmektedir. Anjiyo, balon, stent, kalıcı kalp pili uygulamalarını ne yazikki yapamamaktadırlar. Bu konuda ülke genelin de bir düzenleme yapılıp Periferik hastanelerde çalışan kardiyoloji uzmanlarına kendi hastalarına merkezi hastanelerde işlem yapma şansı verilmelidir.
0
Cevapla
ahmet kemal
bir tıp fakültesinde ilk kez kalp pili takılıyor ve bu reklam yapılıyor. sanırsın kalp nakli falan yapıldı. ağlanacak halimize gülüyoruz..
0
Cevapla
sibel tayga
amerikayı yeni keşfetmiş gibi konuşuyorlar,oysa bunu çoğu kardiyolog takıyor
0
Cevapla
Tarık yildirim
Geçen hafta balikesir devlet hastanesinde CRT-D taktik haber değeri taşıdığını yeni farkettim
1
Cevapla
drpratisyen
Kırşehir'de kalp krizi (MI) gecirenler hep sevk ediliyor anjiyo yok .kayseriye gonderilirken ölenlenlerden haberiniz var mı
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir