Medimagazin logo

Kocaeli'nde soluk borusuna balon kaçan çoçuğun ihmal nedeniyle öldüğü iddiası

Dilovası ilçesinde soluk borusuna balon kaçan 1,5 yaşındaki Yusuf Tuğra Şanlı'nın ailesi, çocuklarının ölümünde ihmaller zinciri olduğunu iddia etti
Kocaeli'nde soluk borusuna balon kaçan çoçuğun ihmal nedeniyle öldüğü iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KOCAELİ- Dilovası ilçesinde soluk borusuna balon kaçan 1,5 yaşındaki Yusuf Tuğra Şanlı'nın ailesi, oğullarının sağlık görevlilerinin ihmali nedeniyle öldüğünü iddia etti.

Baba Kürşad Kemal Şanlı (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin ev işi yaptığı sırada, balonla oynayan oğlunun dengesini kaybederek düşmesi sonucu, balonun soluk borusuna kaçtığını söyledi.

Şanlı, ağlamaya başlayan bebeğinin balon yuttuğunu fark eden annesi Seyhan'ın komşularından yardım istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Komşular hemen eve geliyor ancak oğlumun rengi değişmiş. Hemen ilçedeki özel polikliniğe kaldırıyorlar. Burada kalbinin durması üzerine müdahale ederek çalıştırıyorlar. Beynine oksijen gitmediği için yoğun bakım ünitesi olan hastaneye göndereceklerini söylüyorlar. Ardından ambulansla Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırıyorlar. Ben de iş yerimden hastaneye yetiştim. Burada 2-3 saate yakın bekledik. Sonra bize yoğun bakım ünitesi olan hastaneye sevk edileceğini söylediler. Biz de doktorlara çocuğun içinde balon parçası olduğunu bir kez daha söyledim. Bayan doktor da kendilerinin gereken her şeyi yaptıklarını, çocuğun içinde herhangi bir parça kalmadığını, artık yoğun bakım olan yere götürerek bilincinin yerine gelmesinin bekleneceğini söyledi."

Bunun üzerine Gebze'de özel hastaneye gittiklerini vurgulayan Şanlı, "Burada yaklaşık 2 saat bekledik. Hastanede koşuşturma yaşandı ama çocuğu çıkardıklarında ölmüş olduğunu anladım. Bana 'çocuğun ciğerinde balon parçası kalmış, ameliyat olması gerekiyor' dediler. Farabi Devlet Hastanesi'ne tekrar götürdük. Burada operasyon yaptılar ama oğlum hayatını kaybetti. Oğlumu neden ilk getirdiklerinde ameliyata almadılar? Oğluma can çekiştirdiler. Ortada kaybedilen 3-4 saatlik zaman dilimi var. Oğlum hastane hastane gezdirilmeseydi yaşayacaktı. Ortada ihmaller zinciri olduğunu iddia ediyorum. Yetkililer hakkında dava açacağım" ifadesini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz ise iddiaların incelenmesi ve araştırılması gerektiğini kaydederek, "Valilik oluruyla soruşturma başlattık. Ortaya çıkacak neticeler kesinleşince kamuoyuyla paylaşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

 

kocaeli'nde
soluk
borusuna
balon
kaçan
çoçuğun
ihmal
nedeniyle
öldüğü
iddiası
Yorum (5)
Reis
Bu hasta bildiğim kadarıyla FArabi hastanesine bir kez gelmiş o da Ex duhul. Sanırım çocuk cerrahı uğraşmış ama kurtarılamamış...Allah kalanlara sabır versin..
0
Cevapla
kübra ışık
'eşinin ev işi yaptığı sırada, balonla oynayan oğlunun dengesini kaybederek düşmesi sonucu, balonun soluk borusuna kaçtığını söyledi' Çok acı. Trakeada yabancı cisim için hemen röntgen, BT çekilip, trakeadan veya bronştan yabancı cisim aspirasyonla kanülle çıkarılmalıydı. Sağlık sistemimizzde çok şey var gibi ancak yok gibi de. Annede de biraz suç var.
0
Cevapla
Aciz
Gereken herşeyi yapıyoruz diyen bayan doktorun elinde patlayacak bu olay. Ne uzmanı acaba? Allah kurtarsın.
0
Cevapla
hözgür
Allah kimseye göstermesin bu tip durumlar acil müdahale gerektirir. transport esnasında çocuk muhtemelen kaybedilmiştir bile. aslında her ebeveynin ve çocuk bakıcısının acil müdahalelerle ilgili kısa bir eğitim almaları gerekli. sağlık bakanlığı buna yönelik eğitim programları yapıp halkı bilinçlendirse iyi olur. bu şekilde belkide bu tip acil müdahale gerektiren vakalarda sağlık ekipleri gelene kadar hasta kurtarılabilir ya da yanlış müdahalelerle olay içinden çıkılmaz hale getirilmez. yeterli ekipmanı mevcut ise hiçbir doktor böyle bir vakayı ihmal etmez. doktorları bu denli duyarsız düşünmek çok yanlış.
0
Cevapla
s.burhan yılmaz
bu olayda ihmal olduğuna katılıyorum. ailenin yaptığı ihmalle ilgili savcılık bir işlem yapmış mı, öğrenmek istiyorum!!!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir