Medimagazin logo

Küba'dan Ebola için doktor desteği istedi

Ebola salgını dünya genelinde tehdit oluşturmaya devam ederken Küba DSÖ'nün çağrısına yanıt verdi.
Küba'dan Ebola için doktor desteği istedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Margaret Chan, Küba'nın Batı Afrika'da baş gösteren Ebola salgını için 165 sağlık personeli gönderme sözü verdiğini ve bundan Ebola'yla mücade açısından büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.
 
DSÖ Genel Direktörü Dr. Chan Küba'nın gönderdiği 165 sağlık personeliyle ilgili yaptığı açıklamada, Küba'nın doktor, hemşire, epidemiyoloji, enfeksiyon kontrolü konusunda uzmanlar, yoğun bakım uzmanları ve sosyal mobilizasyon memurlarından oluşan sağlık personeli göndereceğini içeren taahhüdünü olduğunu ve bunu memnuniyetle karşılandığı ifade etti.
 
Küba'dan gelecek 165 kişilik sağlık ekibinin Sierra Leone'de yoğunlaşacağını belirten Dr. Chan şunları söyledi:
 
 ''Ebola'yla savaşa gidiyorsak kaynaklara ihtiyacımız var. Küba hükümetinin cömertliğinden çok memnunum ve bu sağlık profesyonelleri şimdiye kadarki bilinen en kötü Ebola salgınının kontrol edilmesinin parçası olarak bize yardımcı olacaklar. Bu Sierra Leone'de çok önemli bir fark yaratacaktır.''
 
Dr. Chan açıklamasında ayrıca Küba'nın, ''dost ülkelere ilerleme yolunda yardımda bulunması konsunda ve seçkin doktor ve hemşireler yetiştirme kabiliyeti açısından dünyaca ünlü'' olduğunu kaydetti.
 
DSÖ'nün 28 Ağustos'ta açıkladığı yol haritasında, Ebola'dan etkilenen ülkelere büyük çaplı uluslararası destek verilmesinin altı çizilmişti.

küba'dan
ebola
için
doktor
desteği
istedi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir