Medimagazin logo

Kuduz olan kişi hayatını kaybetti

Doğubayazıt ilçesinde sokak köpeği tarafından ısırıldıktan sonra kuduz şüphesiyle Elazığ'a sevk edilen kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti
Kuduz olan kişi hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AĞRI  - Doğubayazıt ilçesinde sokak köpeği tarafından ısırıldıktan sonra kuduz şüphesiyle Elazığ'a sevk edilen kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ahmedi Hani Mahallesi'nde yaşayan ve kuduz şüphesiyle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Hüseyin Medenioğlu (49), burada 12 gün süren tedavinin ardından yaşamını yitirdi.

Elazığ'dan 112 Acil Servis ekipleri ve yakınları tarafından getirilen Medenioğlu'nun cenazesi, Doğubayazıt Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Görevliler, defin işlemi için 4 metre derinliğinde, bir metre genişliğinde mezar kazdı.

Aralarında sağlık ekiplerinin de bulunduğu görevliler, maske ve eldiven takarak, boş mezarı dezenfekte etmesinin ardından Medenioğlu'nun cenazesinin üzeri önce kireçle daha sonra da toprakla kapatıldı.

Medenioğlu'nun yakınlarından Sedat Budak, Medenioğlu'nun bir sokak köpeği tarafında ısırıldığını ve ufak bir sıyrık olduğu için başta önemsemediğini söyledi.

Budak, Medenioğlu'nun 7 Nisan'da Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu ifade ederek, "Yapılan muayenede kuduz olduğu tespit edildi. Burada tedaviye alındı ama hiçbir karantina uygulaması gerçekleştirilmedi. Hastamız daha sonra Elazığ'a sevk edildi. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Köpekler başıboş geziyor. Bir ay içerisinde 2 kişi yaşamını yitirdi" diye konuştu.

kuduz
olan
kişi
hayatını
kaybetti
Yorum (3)
V k
En gelişmiş sağlık hizmeti!!!!!!veren ülkemizde kuduzdan ölen insan!!!!
0
Cevapla
Frankie Bellevan
aynen öyle. ortalık başıboş kuduz köpekten geçilmiyor. bunlara ısırılmamaya dikkat! ama bu kuduz köpeklerin hepsi de başıboş mudur? cevabı hemen vereyim:hayır,değildir. bu kuduz köpeklerden bazıları vardır ki;hem adamı hart diye ısırır hem de ciyak ciyak -bu vicdansızlar "beni ısırdılar" halbuki ben zavallı bir köpeğim.rin tin tin'im. -diyerek (tabi bir köpeğin vücut diliyle ve haliyle havlayarak) sahiplerine sizi şikayet eder. işte o zaman bittiğiniz andır. bu mel'un kuduz köpeğin sahipleri tarafından yerin 4 m değil 14 m altına gömülürsünüz. o yüzden sakın ha arkadaşlar; siz siz olun sadece kuduz köpeği değil,sahiplerini de düşünerek hareket edin. önleminizi de ona göre alın. not:kuduz köpeklerle uğraşmanın,başa çıkmanın yolunu buldum da,sahipleriyle nasıl başa çıkılır onun yolunu henüz bulamadım.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
hayatını kaybeden vatandaşımıza da allahtan rahmet dilerim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir