Medimagazin logo

KVC: Hastaya hem TEVAR hem EVAR işlemi yapıldı

Kahramanmaraş'ta 74 yaşındaki bir hastaya hem TEVAR hem de EVAR işlemi yapıldı
KVC: Hastaya hem TEVAR hem EVAR işlemi yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kirişci, Medimagazin’e yaptığı yazılı açıklamada; 74 yaşındaki bir hastanın karın ve göğüs ağrısı şikayetleri ile kliniğe başvurduğunu ,yapılan BT Angio sonucunda desenden aortada rüptür olduğu ve abdominal aortada anevrizma olduğunu saptadıklarını belirtti.


 Hastanın ciddi solunum sıkıntısı olması nedeni ile, spinal anestezi ile aynı seansta hem TEVAR(torasik endo vasküler aort tamiri) hemde EVAR işlemi yapıldığı vurgulandı.


 Hastanın işlem sonrası şikayetlerinin geçtiğini ve taburcu edildiğini belirten Kirişci,” Aynı anda her iki işlemin birden yapılması  Kahramanmaraş Necip Fazıl şehir hastanesinde ilk defa olmaktadır. Türkiye'de de az sayıda her ikisi aynı seansta yapılan hasta vardır. “ şeklinde açıklama getirdi.

kvc:
hastaya
hem
tevar
hem
evar
işlemi
yapıldı
Yorum (3)
h.t.
Bizim hastanede girişimsel radyoloji rutin yapılıyo bu işlem.
0
Cevapla
Cemil ZENCİR
Mehmet Bey in eline sağlık. Kahramanmaraş için büyük bir kazanç.
0
Cevapla
ao
Meslektaşımı tebrik ediyorum bu işlemler bir çok yerde rutin yapılıyor ama bir sürü olası komplikasyona rağmen hastayı sallamayıp risk almış. Saygı duymak gerek. Alternatifi git büyük hastaneye demek ve hastanın yolda ölmesidir. Bu sağlık sistemi ve milletimiz bu yapılan fedakarlığı hakediyormu tabiki hayır ama medeni insanlar olarak üzerimize düşeni yapalım ve bu toplu akıl tutulmasının geçmesini bekliyelim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir