Medimagazin logo

Madem riski yüksek branştan fazla sigorta ücreti alıyorsun Öyleyse...

Kaynak: MEDİMAGAZİN OKUYUCU KÖŞESİ
Madem riski yüksek branştan fazla sigorta ücreti alıyorsun Öyleyse...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yeni bir sigorta dönemine daha girdik. Sigorta şirketleri bu sayede köşe olurken bu alanda da başka bir adaletsizlikle karşı karşıyayız.

 

Biz cerrahi branşlar yüksek risk nedeniyle sigorta yaptırırken en üst gruptan(787  TL) ödeme yapıp en az döner alırken  riski az fakat döner sermaye getirisi fazla olan cildiye, FTR, Biokimya vs. gibi branşlar en az sigorta ücreti (150 TL) ödemekteler. Bu risk katsayısını hesap edenler aynı katsayıyı döner sermaye alırken de kullanmamız için  çalışma yapmalılar. Bu dileğimi sbn.gov.tr' ile ve Bimer ile de paylaştım ancak sonuç alamadım. Anladım ki bu birimler işlevini yitirmiş.

 

Riski yüksek branştan fazla sigorta ücreti alırken döner sermaye ödemesini de yüksek risk grubundan ödemek gerekmez mi? Bakanlık yetkilileri bunu idrak etmekten ve uygulamadan aciz mi?


Op.Dr.Cevdet Tokat

madem
riski
yüksek
branştan
fazla
sigorta
ücreti
alıyorsun
öyleyse...
Yorum (26)
AYLİN YILDIZ
tus a girerken bunları bilmiyordun demek lazım doktor arkadaşa
0
Cevapla
Dr K
Üniversite hastanelerinde ek ödemede kullanılan alt birim risk analiz cetvelinde sigorta riski var
0
Cevapla
selim ileri
EVET ACİZ....
0
Cevapla
Kerem Mutlu
Evet aciz...
0
Cevapla
RKTR
Dr. Cevdet Bey haklı, ben de daha önce yapmış olduğum önerimi yineliyorum: Hekimlerin perfomansı, nöbeti, ek ödemesi vs, her branş için “Milli Tıp Hukuku Formülü” çerçevesinde belirlenecek bir MESLEKİ RİSK KATSAYISI'na göre tesbit edilmeli. Dava edilme riski yüksek olan branşlara daha çok ödeme yapılmalı. Bu daha hakçıl olmaz mı ? 7 kez dava edilmiş el cerrahı duydum. Bu adam daha yüksek ödemeyi hakketmez mi ?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir