Medimagazin logo

Memura ek derece geliyor

Başbakan Davutoğlu, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlayanlara da ek derece verilmesi konusunda karar aldıklarını, seçimden sonra ilk adımlardan birisinin bu olacağını söyledi.
Memura ek derece geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Memur-Sen 5. Olağan Genel Kongresi'nde konuştu.

Memur-Sen'in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın, gençlik çağlarında hep saygıyla andıkları, şiirlerini okurken yüreklerinin ürperdiği bir şair olduğunu hatırlatan Davutoğlu, bir şairin sendikal hareketin başına geçmesinin, o şairin ve o şairin ortak kültür havzasından yetişen insanların öncülerinin, ruh dünyasını da yansıtan bir gelişme olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, şairlerin, insan onurunu ilgilendiren her şeye karşı duyarlı olduğunu dile getirerek, "Mehmet Akif İnan, sendikal hareketin, çatışma ve gerilim alanı olarak görüldüğü ve bu çatışma ve gerilim alanlarının, toplumda büyük yaralar açtığı bir dönemde, o gür, derinlikli şair hissiyatını yansıtan sesiyle bir anlamda bütün bir sendikal hareket içinde geçmişte yanlış tavır sergileyenlere, demokrasi hayatı içinde yanlış tavır ortaya koyarak sendikal hayata da zarar verenlere karşı 'durun kalabalıklar' diyerek öne çıktı ve yep yeni bir anlayışın öncüsü oldu" değerlendirmesinde bulundu.

"İşçi hakları söz konusu olduğunda gereğini yaptık"

Sendikal harekette üç duyarlılığın önemli olduğunun altını çizen Davutoğlu, bunların, emeğe olan duyarlılık, demokrasi duyarlılığı ile ulusal ve uluslararası alanda adalet duyarlılığı olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, emeğin, sendikal hareketin temel referans noktası olduğunu belirterek, Yeni Türkiye Sözleşmesi'nde de devletin temel meselesinin, insan onurunu ayağa kaldırmak olduğunu vurguladıklarına değindi.

Davutoğlu, insan onuru kavramının önemli unsurlarından birisinin de emek olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Özgürlükler, adalet arayışı, ifade ve inanç özgürlüğü yanında emek, insanın kedisinden kaynaklanan ve kendisiyle bütünleşik olarak bütün insanlık tarihi boyunca insan onurunun parçası olmuş en önemli unsurlardan biridir. Emeğe, helal kazanca saygı bizim kültürümüzün de temeli olması yanında, bütün bir çağdaş emek hareketlerinin de özünü teşkil eder. Biz AK Parti iktidarları olarak her zaman insan emeğini, insan onurunun parçası olarak telakki ettik ve emek, işçi hakları söz konusu olduğunda hiç tereddüt etmeden gereğini yaptık ve memurlarımız söz konusu olduğunda da devrim mahiyetinde adımları attık. 1 Mayıs'ı tekrar bayram kılan, tatil kılan iktidar AK Parti iktidarlarıdır."

"Memur-Sen çok önemli bir örnek teşkil ediyor"

Davutoğlu, AK Parti iktidarlarının son 12-13 yıl içinde sendikal hareketler konusunda attığı adımların, kararlı tutumların göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Bundan sonra da insan emeğini, onurunu koruyacak her türlü adımı sendikalarla birlikte atmaya kararlı olduklarını söyleyen Davutoğlu, "Yeter ki insan emeğini, insan onurunun parçası, ana unsuru olarak gören ve bu anlamda gelenekle çağdaşlığı birleştiren sendikal bilinçle demokratik bilinci bir arada değerlendiren sendikal hareketlerin öncüleriyle birlikte olabilelim, ki Memur-Sen bu konuda çok önemli bir örnek teşkil eder" dedi.

Derece verilecek

Davutoğlu, "Önümüzdeki dönemde de inşallah toplu sözleşme seçimlerden sonra geldiğinde de yine karşılıklı anlayış içinde bütün sorunları çözmeye kararlıyız ama sizin özel talebiniz olan ve uzun zamandır gündeme getirilen ek derece talebi konusunda, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlamış olanlara 1 derece ek derece verilmesi konusunda da prensip kararı aldık. Seçimden sonra atacağımız ilk adımlardan birisi de bu olacak" açıklamasında bulundu.

Böylece hem 14 Ocak 2005 ile 16 Ocak 2005 arasında ortaya çıkabilecek adaletsizliklerin giderileceğini hem de Memur-Sen'in ve kamu çalışanlarının bir talebinin karşılanacağını belirten Davutoğlu, "Fazla çalışma konusunda da herhangi bir adaletsizliğe mahal vermeyecek şekilde de gereken adımlar atılacak, tatil ve ücretlerle ilgili düzenlemeler yapılacak. Fazla mesai konusunda da hiçbir adaletsizliğe rızamız yoktur. Ek personel icap eden yerlerde de ek personelle bunları takviye edeceğiz" dedi.

memur sen
ekderece
ahmet davutoğlu
Yorum (1)
Alper
Ne kadar kolaylik? Bir kez olsun mağdur ettiğiniz hekimler için de böyle kolay bir kara almanız ve Askeri hekimle SGK hekimine verilen Ek Tazminati, kurumsal ek ödemesi olmayan kamuda ki binlerce mazlum hekime de yaysanız?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir