Medimagazin logo

Müezzinoğlu: ABD bile bizimle yarışamaz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, doktor eksikliğinin giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanındaki gelinen nokta itibariyle Amerika´nın dahi Türkiye ile yarışamayacak noktaya geldiğini, hastane yapmanın kolay olduğunu yalnız doktor bulmanın zamana yayılacak bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi.
 Müezzinoğlu: ABD bile bizimle yarışamaz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GİRESUN-Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'nin açılışı öncesi şehir merkezinde kültür ve iş merkezi binasının temel atma törenine katılan Müezzinoğlu, bir dizi ziyaretin ardından, Sağlık Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokolle yapımı tamamlanan hastanenin açılışına geçti. Hastane açılışı öncesi vatandaşlarla sohbet eden Bakan Müezzinoğlu'na doktor eksikliği üzerine yapılan şikayetler dikkat çekti.

Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye'nin vizyonunu geleceğe ait planlayamayan zihniyetlerinin sıkıntısını çekmeye başladık. Çünkü 1990'lı yıllardan 2008 yılına kadar Türkiye'de hekim fazlası diyerek, ne yazık ki biz tıp fakültelerinin öğrenci kadrolarını, kontenjanlarını artırmadık. Artırılmadığı için de bugün hekim sıkıntısı çekiyoruz. Uzman doktor sıkıntısı çekiyoruz. 2008 yılından bu yana, yani 5 yıldır tıp fakültelerine önce 2 bin 500 öğrenci fazla öğrenci aldık, ondan sonraki yıl 4 bin ve 4 bin 500 fazla öğrenci alıyoruz. Ama sizlerin benden istediğiniz uzman hekim taleplerini önümüzdeki 2-3 yılda karşılamakta zorlanacağımızı bilmenizi isterim. Çünkü hekimimiz yok. Bir yerden bir yere alarak da, bir yeri bozarak bir yeri düzeltmek gibi bir yanlışı yapmamamız lazım. Dolayısıyla bu anlamda binaları yapmak artık Türkiye'nin sorunu değil. İçine teknoloji getirmek Türkiye'nin sorunu değil. Bunları akşamdan sabaha çözüyoruz. Ama yetişmiş uzmanı yarın buluyorum dediğimizde bugün 10 yıldan önce uzman hekimi bulamıyoruz.Bu anlamda YÖK'teki değişiklik dolayısıyla son 6 yıldır fazla hekim, fazla tıp öğrencisi almaya başladık. Ama uzman olarak bize hizmete önümüzdeki 3-4 yıl sonra devreye girecek. Bu demek değil ki Şebinkarahisar'ın bu güzel hastanesine biz hastane vermeyeceğiz." dedi.

Sağlıkta çok önemli mesafeler katettiklerinin de altını çizen Bakan Müezzinoğlu, "Merdiven öyle bir hadise ki, her basamağı çıkınca bir yeni basamak geliyor. Her basamağı çıktıkça yeni basamaklar geliyor. 10 yıl önce ülkemizde ambulans sayısı 640 ambulans. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ambulans sayısı 640. Biz yalnız son 3 ayda 480 ambulans dağıttık. Şimdi Bakanlar Kurulu'ndan aldığımız yetkiyle 750 ambulansın ihalesini önümüzdeki günlerde yapacağız. Yani 2003 yılında ambulans, bu ülke insanına bu millete sunacağımız ambulans sayısı bin 200 üzerinde ambulans olacak. Şimdi artık semalarımızda Türkiye Cumhuriyeti'nin ambulans uçakları geziyor. Artık kar paletli ambulanslarımız, karayolunda, deniz yolunda, her türlü acil ambulans hizmetlerini veriyoruz. ve inşallah artık, dünyada ilk sıfırdan yapılmış yüzen gemi hastanelerimizi de inşallah bu milletin hizmetine sunacağız. Türkiye bu anlamda milli birlik ve beraberliğini koruduğu ve güçlendirdiği sürece, birbirimizi daha çok sevdiğimiz, birbirimize daha çok sahip çıktığımız, insanımıza siyaset etmenin hizmet etmenin bir ibadet olduğunu veya bir görev olduğu bilincini güçlü bir şekilde devam ettirdiğimiz sürece inanıyorum ki bugün dünyada acil hizmetlerin de çok iddialı söylüyorum; ABD bile bizimle yarışamaz." şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan bazı katı tutumları da eleştiren Bakan Müezzinoğlu, "Sizlerden istirhamım; hemşire eksikliğimiz de var. Bunları da hızla kapatacağız. Ne olur hekimlerimize, hemşirelerimize, sağlık çalışanlarımıza sahip çıkalım. Onlara şiddet uygulamaya tavrı önce biz koyalım. Çünkü canımızı, ciğerimizi, kendimizi, evladımızı, eşimizi, annemizi, en yakınımızı, en zor durumda en acil durumda teslim edeceğimiz bir hekimimizdir, bir hemşiremizdir, bir ebemizdir. Onu bu anlamda rahatsız edersek, onu bu anlamda üzersek veya ona bu millete hiç yakışmayan bir şiddet muamelesinde kötü söz muamelesinde bulunursak bu, hekimlerimizi de, hemşirelerimizi de, sağlık çalışanlarını da bir adım geride durmaya iter ki bunun bedelini milletçe öderiz. Dolayısıyla ne olur? Kendi evladımıza sahip çıktığımız gibi hemşirelerimize, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza sahip çıkalım ki biz yine dönüp milletimize 24 saatlik hizmetimizi daha güçlü verelim, daha dinamik verelim." diye konuştu.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan saldırıya da dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, "Bakınız çok ciddi bir felaketi, geçtiğimiz hafta Reyhanlı'da, bir haince pusuda bizim yaklaşık 51 vatandaşımızı kaybettik. 180 civarında vatandaşımız yaralandı. Reyhanlı'da yaralı, ayağı kopmuş vatandaşımızı biz Reyhanlı Devlet Hastanesi, Hatay Devlet Hastanesi, ambulans uçak ve İstanbul Koşuyolu Kartal'da biz 5 saat sonra ameliyat masasına o hastamızı taşıdık. Ve o hastamızın, ayağı gitti dediğimiz dediğimiz sağlık çalışanımızdı hastamız. O ayağını kaybetme korkusuyla ama ayağını da kazandık, sağlığını da kazandık." dedi.

Temel atma ve hastane açılışı törenlerine Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti İstanbul milletvekilleri Ünal Kacır ve Ahmet Baha Öğütken, AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı ve vatandaşlar katıldı.

müezzinoğlu:
abd
bile
bizimle
yarışamaz
Yorum (16)
ats2
bi temel fıkrası vardı: temel amerikada cırcır olmuş acil servise gitmiş; acil serviste yön gösteren talimat oklarını takip etmiş, efenim mesela kol yaralanması varsa sağa, göğüs ağrısı varsa sola dönün falan gibi :) temel bütün okları takip etmiş bi bakmış arka kapıdan acili terk etmiş :) neyse arkadaşları sormuş nasıl acile gittin işe yaradı mı diye..temel bi halta yaramadı ama organizasyonu takdir ettim demiş :) kıssadan hisse kıçı başı ağrıyan acil! hastalara müdahale konusunda abd bizle yarışamaz :):)
0
Cevapla
ÖF
-Mecburi hizmet yasası ile doktorlara sürgün hayatı yaşatmanıza rağmen olmadı -Yabancı hekim ve hemşirelere çalışma hakkı tanıdınız olmadı -Yığınla gecekondu Tıp fakültesi açtınız yine olmadı. Hala daha doktor ve hemşire eksikliğinden bahsederek acaba doktor enflasyonunu mu kasdediyorsunuz? -Bence siz hastane açıp doktor ve sağlık personeli atama işinden çıkın. -Hatta elinizdeki hastanelerin işletmelerini özel sektre devredin ve -Doktor ve hemşire yetersiz diye ağlamayı bırakın.
0
Cevapla
hasan
bakan neden anlamamakta israr ediyor.. memlekette dr. az-çok sorunu yok... YÖNETİM,KANUN PROBLEMİ VAR.
0
Cevapla
Md
Sap yiyip saman çıkarmAk bu olsa gerek...acil servisler içler acısı
0
Cevapla
md
Doktora darp konusunda abd bizimle yarışamaz demek istemiş sayın bakan...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir