Medimagazin logo

Müezzinoğlu: Aile hekimleri yanlış anladı, Nöbet değil, esnek mesai uygulaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aile hekimlerinin çalışma düzenleri ile ilgili olarak da yapacakları değişikliği, cumartesi günleri nöbet diğer günler esnek mesai olarak özetledi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele eylem planı ve aile hekimlerinin mesaileri ile ilgili düzenlemeye ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Müezzinoğlu: Aile hekimleri yanlış anladı, Nöbet değil, esnek mesai uygulaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin hükümet olarak en önemli konu başlıkları arasında olduğunu ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, bu aşamada önleyici tedbirleri İçişleri Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıklarının takip edeceğini belirterek Sağlık Bakanlığının koruyucu tedbirler kısmında yoğunlaşacaklarını söyledi. Müezzinoğlu, "Uyuşturucu ile sıkıntısı olan, ilk defa uyuşturucuya muhatap olanlar aile hekimlerimiz ile irtibata geçecek. Buralarda aile ve sosyal politikalar bakanlığımızdan sosyal danışman ve uzmanlar destek verecek" dedi.

"ÖZEL YATAK DÜZENLEMELERİNİ BAŞLATIYORUZ"

Hastanelerdeki sigara bırakma polikliniklerinin geliştirileceğini ve bağımlık polikliniklerine dönüştürüleceğini söyleyen Müezzinoğlu, "Sigara bırakma polikliniklerinin konseptini geliştirerek bağımlılık poliklinikleri oluşturacağız. Psikiyatri servisi olan yerlerde de bunların yatarak tedavi olacakları alanları oluşturacağız. AMATEM merkezlerine gitmeden önceki süreçlerde gerek poliklinik desteği ile gerekse hemen servise yatırarak bu 1. kademe servisleri çok daha yaygınlaştıracağız. Bunların altyapılarını kamu hastaneleri kurumlarımızda psikiyatri hekimimiz olan hastanelerde poliklinikleri psikiyatri servisi olan hastanelerimizde de bunlara ayrı özel yatak düzenlemelerini başlatıyoruz" dedi.

Müezzinoğlu ayrıca 'alo uyuşturucu ile mücadele danışma ve destek hattını' kuracaklarını belirterek, "Böylece gerek internet üzerinden satışlar gerekse internet üzerinden haberleşmeler ve birbirlerini teşvikler konusunda yakın takip ve yine internet üzerinden bilgilendirme çalışmalarımız konu başlıklarımız arasında" ifadelerini kullandı.

"ESNEK MESAİ İLE DÜZENLEME"

Müezzinoğlu aile hekimlerinin çalışma düzenleri ile ilgili olarak da yapacakları değişikliği, cumartesi günleri nöbet diğer günler esnek mesai olarak özetledi. Aile hekimlerinin çalışmaları ile ilgili olarak yaptıkları düzenlemede yanlış anlama olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Dört tane aile hekiminin olduğu bir aile sağlığı merkezini, sabah sekiz ile dört arası üç aile hekimi bu işi yapıyorsa diğer aile hekimi ikiden akşam sekize kadar veya onikiden akşam sekize kadar yapacak. Orada esnek mesai düzenlemesi var. Dolayısı ile bu nöbet değil. Yalnız cumartesi 12 saat gibi bir nöbet gelecektir. O da dört aile hekiminin olduğu bir merkezi düşündüğümüzde ayda bir gün 12 saat. Yalnız cumartesi günleri nöbet. Diğer günler esnek mesai ile düzenleme" dedi.

müezzinoğlu:
aile
hekimleri
yanlış
anladı
nöbet
değil
esnek
mesai
uygulaması
Yorum (10)
mehmet demirci
Peki öğlene kadar o esnek mesaideki doktor arkadaşın hastalarına bakmak istemiyorsa diğer doktorlar.esnekçide diğerlerinin hastasına bakmak istemiyorsa ne olacak, bari deyin eski sağlık ocağı sistemine dönmek istiyoruz sizde kurtulun bizde, hem kendime kayıtlı hasta gebe bebek aşı peşinde koşucam, hemde sağlık ocağı sistemi yapıcam oh ne ala suyundanda koy, hafta sonumu niye harcayayım 3-5 ilaç yazdırmak isteyen için sanki hafta sonu kan tahlili yapacaklarmı ki
1
Cevapla
özkan dikmen
köylü mehmet efendinin otobusu sabah var geldi asm ye baktı doktoru yok 12 de gelecek diğerlerı sen benım hastam değilsin doktorunu bekle onun mesaısı 12 de başlicak deyince yada hastalar doktorunu bulamayınca kapı kapı rica etmeye tartışmaya başlayınca ne olacak.4 kişilik asm lerde hele esnek mesaılı b yada a grubu ıse ıyıce karışacak işler.hastane nöbetlerı defın ve adlı nöbet listelerı yıllık ızınlistelerı derken hele bıde hızmet ıçı eğitime gidenlerın yada yarı zamanlı uzmanlık yapanların durumu ne olacak.4 kişilik asm var onlar ayda 12 saat 12 kişilik asm dekı hekıme ayda 4 saat gelecek nerde adalet adil mi şimdi bu...
0
Cevapla
Hasan Çakır
Gelin acilimize Aile yerimiz var. Biz uzman doktorlar herşeyde bakıyoruz.
0
Cevapla
Dr Hakan
Bakın arkadaşlar,siz sesinizi çıkarmadıkça yakında 24 saat da çalıştırırlar benden söylemesi. Sonra ilerde, bize nöbet konunca hocalar bişey dememişti oluyor. Burada her konuyu elimden geldiğince takip ediyorum. Söyleyin hocalarınız olarak bu konuda yapabileceğimiz bişey varsa her türlü yardıma hazırız...
1
Cevapla
Mustafa Genç
Sadece Aile hekimleri esnek mesai yapıyor. Bizlerde bu ülkenin vatandaşıyız ve bizleirnde diğer resmi ve özel dairelerde işleirmiz oluyor. Ve bizleirnde çocukları ve bir ailesi var. Diğer Kurumlarında esnek mesai yapmasını talep ediyoruz. Aksi halde esnek mesaiye de karşıyız.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir