Medimagazin logo

Novartis gözyaşından lensle şeker ölçecek

Novartis'in göz sağlığı alanında çalışmakta olan şirketi Alcon, Google'ın "akıllı lens" teknolojisini göz sağlığında kullanmak üzere lisans sözleşmesi imzaladığını açıkladı.
Kaynak: SABAH - SAFURE CANTURK
 Novartis gözyaşından lensle şeker ölçecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Bu sözleşmeyle, Alcon Google'ın 'akıllı lens' teknolojisini tıp alanında geliştirecek. Böylece, hastalıkların vücut içerisinde haritası çıkartılabilecek, hatta önlenmesine yönelik yeni yöntemler geliştirilebilecek.

GLİKOZ TESTİ YAPACAK
Novartis, akıllı lens teknolojisiyle öncelikle göz sağlığında iki alana odaklanmayı hedefliyor. İlk uygulama alanı diyabet hastalarının hayatını kolaylaştırmaya yarayacak. Gözyaşı sıvısında ölçüm yapacak ve cep telefonu veya akıllı tabletle kablosuz bağlanacak ve glikoz seviyesi her saniye ölçülerek diyabet hastalarının şeker seviyesi kontrol altında tutulacak. Mevcut teknoloji ile diyabet hastaları glikoz oranlarını ancak kan testiyle ölçebiliyorlar. Akıllı lens teknolojisi, takıldıktan sonra herhangi bir müdahale gerektirmeyen sensörler, mikroçipler ve kontak lenslere entegre edilen minyatür elektroniklerden meydana geliyor. Akıllı lenslerin ölçüm yapma sistemi ise gözyaşıyla gerçekleşiyor. Gözyaşından aldığı verileri hastanın telefonuna kablosuz ortamda aktarıyor. Aynı teknoloji ile hipermetrop da tarihe karışacak.

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ ÜRETİLECEK
Novartis Türkiye Ülke Başkanı Güldem Berkman, "İşbirliği ile geleneksel yaklaşımın ötesine geçerek, giyilebilir teknolojileri hastalıkların tedavisinde kullanabileceğiz" dedi.

novartis
gözyaşından
lensle
şeker
ölçecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir