Medimagazin logo

Ölmek üzere olan "Murat" bebeğe hemşireler sahip çıktı

Ereğli ilçesinde erken doğum nedeniyle 42 gün boyunca kuvözde tutulan bebeği sağlığına kavuşturan hemşireler, annesinin devlet koruması talebi üzerine "Murat" adını verdikleri bebeği gözyaşlarıyla Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü görevlilerine teslim etti.
Ölmek üzere olan "Murat" bebeğe hemşireler sahip çıktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ZONGULDAK-Alınan bilgiye göre, geçen ay rahatsızlığı nedeniyle Ereğli Özel Anadolu Hastanesine gelen, adı açıklanmayan kadın erken doğum yaptı. 32 haftalık doğan erkek bebek, sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tutuldu. Bir süre sonra hastaneden ayrılan kadın, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğüne bebeğine bakamayacağını belirten dilekçe verdi.

Yoğun bakım ünitesinde 42 gün kalan bebeğe servis hemşireleri "Mura" adını verdi ve masraflarını kendileri karşıladı. Hemşireler, tedavisi tamamlanan bebeği gözyaşlarıyla görevlilere teslim etti.

Hemşire Züleyha Şahin, AA muhabirine, hastanedeki nöbetçi hemşireler tarafından bebeğin anne şefkatiyle bakıma alındığını söyledi.

"Bizim nöbetimizde bin 400 gram olarak dünyaya geldi" diyen Şahin, şunları kaydetti:

"Bebeğin cinsiyetini dahi bilmiyorduk doğduğunda, annesi bırakıp gitti. 42 gündür biz bakıyoruz, tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yetebildiğimiz kadar yaptık, yetemediğimizde de personelden para topladık. Bizim için çok zor, sanki bizden biri oldu. Gideceği kurumdan da aile olarak alacak kişiden de yardım istiyoruz. Her gün fotoğraf çektik, 'ileride görüşürüz, en azından bebekliğini görür' diye. Sağlık problemi vardı, biz öyle güzel baktık ki 2 bin 400 gramlara çıktı. Sağlık durumu çok çok iyiye gitti, çabamızla bu gerçekleşti."

ölmek
üzere
olan
"murat"
bebeğe
hemşireler
sahip
çıktı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir