Medimagazin logo

Organ nakilli hastalar ve doktorlar sevgililer günü yürüyüşü yapacak

Hayata Bağış Derneği olarak organ bağışı kültürünün gelişmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliklere bir yenisini ekliyoruz… 14 Şubat 2013’de ‘Organ Bağışı ve İnsan Sevgisi Yürüyüşü’.
Organ nakilli hastalar ve doktorlar sevgililer günü yürüyüşü yapacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hiç tanımadığımız insanların hayatını kurtaran fedakarlıklara örnekler arasak ‘organ bağışı’ dışında bir başlık bulmakta zorlanırdık. Bugün, biz bu yazıyı okurken, yürürken, çalışırken, uyurken… organ beklentisiyle günlerini geçiren 20.000’den fazla insanımız var. Organ nakli şansını bulamayan hastalarımız her gün birer ikişer hayatını kaybederken organ bekleme listelerine sürekli yenileri eklenmektedir. Diğer taraftan, ne şekilde ve ne zaman geleceği belli olmayan ölüm her canlının ortak sonu olacaktır. O an gelmeden önce, yakınlarımıza ‘organlarımı bağışlayın’ diyerek vereceğimiz vasiyetimiz, insanlığa bırakacağımız en büyük hediyedir.

Bu bilinçle çıktığımız yolda, karşılıksız, saf ve en yalın haliyle insan sevgisini simgeleyen bu yürüyüşün temasına ‘organ bağışı’ndan daha çok yakışan başka bir konu olamazdı.

14 Şubat Perşembe saat 13:30’da bizimle Bakırköy Sahili Yolu’nda Ebuziya Caddesi’nin başlangıcında buluşun. Birlikte Özgürlük Meydanı’na kadar yürüyelim, sonra Mehretan Takımı konserini dinleyelim, çiçekler dağıtalım, balonlar uçuralım... Organ bağışlamanın bir insanlık görevi ve insan sevgisinin en üst mertebesi olduğunu anlatalım.

Yürüyüşte Hayata Bağış Derneği üyeleri, organ nakli koordinatörleri ve cerrahları, birbirlerine organ vererek hayat bağışlamış eşler, yakınlarının organlarını bağışlamış kişiler ve bu organlarla hayata dönenler, Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ve eşi, İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve tanınmış simalar olacaktır.

Organ bağışı bir toplumun yardımseverliğidir, özverisidir, gelişmişliğidir, insana ve insan hayatına saygısıdır… Organ bağışı ‘Hayata Bağış’tır.

organ
nakilli
hastalar
ve
doktorlar
sevgililer
günü
yürüyüşü
yapacak
Yorum (1)
Frankie Bellevan
meclisten organ bağışını zorunlu kılan yasa çıkarmak,bu kadar uğraşmaktan daha mı zor? bu konularda vatandaşlardan duyarlılık beklemekten ziyade,meclis'e baskı yapılmalı. amaç yürüyüş yapmak,neşeli ve hoşça vakit geçirmekse o ayrı.o zaman iyi eğlenceler. aktivite esnasında "hayat bayram olsa" şarkısı da iyi gider.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir