Medimagazin logo

Over Ca'dan korunmanın yolu portakal suyu ve çay

İngiltere’deki East Anglia Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma düzenli olarak portakal suyu ve çay tüketmenin yumurtalık kanseri riskini önemli oranda azalttığını ortaya çıkarttı.
Kaynak: HÜRRİYET
Over Ca'dan korunmanın yolu portakal suyu ve çay
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

25-55 yaş arası 171 bin 940 kadının beslenme alışkanlıklarıı 30 yıl boyunca inceleyen bilim insanları içinde flavonoid adı verilen madde bulunan portakal suyu ve çay gibi yiyecekleri düzenli olarak tüketen kadınların yumurtalıklarında kist oluşma olasılığının bu maddeyi tüketmeyen kadınlara kıyasla 3’te bir oranında daha az olduğunu tespit etti. Araştırma sonuçlarını American Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayınlayan araştırmacılar düzenli çay içen kadınların yumurtalık kanserine yakalanma riskinin %31, düzenli olarak portakal suyu içenlerin ise %21 oranında azaldığını belirtti.

yumurtalık kanseri
over kanseri
korunma
portakal suyu
çay
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir