Medimagazin logo

Özelde çalışanların devlette çalışanlardan daha fazla olduğu tek branş!

Kaynak: MEDİMAGAZİN - DR.İBRAHİM ERSOY
Özelde çalışanların devlette çalışanlardan daha fazla olduğu tek branş!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye'de uygulanan sağlık politikalarıyla ilgili değişimler, hekimlerin branş tercihini yakından etkiliyor. Son yıllarda sorunlu olarak uygulanan Tam Gün Yasası ise bu konuda performans yönetmeliğiyle ilgili belirleyici oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan İş Gücü Raporunda ise aktif çalışan hekimlerin devlet, üniversite ve özel hastanelerde çalışan hekimlerin branşlara göre dağılımına yer verildi.

Uzman hekimlerin bu kurumlara dağılımına bakıldığında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı olarak 35 bin 412 uzman hekim olarak görev yaptığı ve bin 209 hekimin de bu kurumda eğitim görevlisi olarak çalıştığı görülüyor. 15 bin 106 uzman hekimin üniversitede görev aldığı tabloda, 22 bin 994 hekimin de özel hastanelerde görev yaptığı görülüyor.

 

Branşlara bakıldığında ise ana branşlardan sadece kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının özel hastanelerde daha fazla çalışması dikkat çekiyor. Tabloya göre, Bakanlık hastanelerinde 2 bin 103, üniversite hastanelerinde 458 ve özel hastanelerde ise  2 bin 685 kadın doğum uzmanı görev yapıyor.

özelde
çalışanların
devlette
çalışanlardan
daha
fazla
olduğu
tek
branş!
Yorum (10)
op
Devlette en cok aci ceken en buyuk risk alan en cok dava olan kadindogum.en az parada onda.tek paradan da degil.periferde 10 kisilik yerde 3 kisi calisiyor .ozelde bir ayda yapilan isi ameliyati .sen bir nobette yapiyor .ve aylik yarisi kadar kazaniyorsun .durmak aptallik mecburisi biten .is bulmasa bile istifa edip nobetci duruyor ozelde ayni para.devlet sartlari duzeltmezse kacis devam mecburiden sonra ki gun istifa .kisir dongu yerine gelen yetemeyip oda istifa.
1
Cevapla
ali butlan
Kamu da en mağdur branş Kadın Doğum dur. Döner sermaye sıralamasında en sonda.Tabiki özele kaçış kaçınılmazdır...Bir nevi geçmiş yılların öcü alınmaktadır...
1
Cevapla
mehmet ince
özelde deli gibi çalış ayda 60-80 arası doğum ve vaka yap,gunde 30-40 poliklinik yap ele geçen 15-20 lira vah vah,,,
1
Cevapla
Hakan.t
Yazılanları hayretler içinde okuyorum. Mecburi hizmettede sonrasında gördüğümde devlette en yüksek döneri yapıp en yüksek parayı alan hep kadın doğum. Ortalamayı yükseltip bizim dönerimizi düşürücünce oturup tüm branşlar ortak dile getirdik fazla puan belli bi yerden sonra işe yaramıyo gelin çok gereksiz puan girmeyin diyince bahane sizin puanınızdan deyip astronomik puanlara oynayanlar hep kadın doğum. Özeldekinden yüksek alan devlette çalışan kadın doğumlular hayretle okuyorum yazdıklarınızı.
0
Cevapla
çocuk cerr kamu
464 kamu; 109 özel; 163 akademisyen toplam 750 bile etmeyen sayıda çocuk cerrahı; 40 tanecik asistan... bir de hilkat garibesi bir kararla 18 yaşına dek tüm hastalar bizde! ( kaba hesapla ağırlıklı genç nufuslu olan ülkemizinin % 50 si yapar). reşit olmamak çocuk olmak değildir. ergenlik ile çocukluk biter. Çocukluk kavramında 15 yaş üzeri çok saçma. siz bu yaklaşım anlayışıyla yeni çocuk cerrahisi asistanı zor bulursunuz beyler!!!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir