Medimagazin logo

Plastik cerrahlar Ankara'da Üst Ekstremite Replantasyonlarını tartıştı

Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğinin her ay düzenlediği Ankara Bölge Toplantılarının sonuncusu 29 Nisan 2015 tarihinde Kamu Hastaneleri Birliği, 1. Bölge Genel Sekreterliği, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Plastik cerrahlar Ankara'da Üst Ekstremite Replantasyonlarını tartıştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konusu “Üst Ekstremite Replantasyonları” olan toplantıya oldukça geniş katılım oldu. Ankara’dan Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanısıra Ankara dışından, Konya Selçuk Üniversitesi, İstanbul Gaziosmanpaşa Hastanesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi klinikleri katıldı.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Uğur Koçer toplantının başkanlığını ve açılış konuşmasını yaptı. İlk konuşmayı toplantının moderatörlüğünü de yapan Op. Dr. Yüksel Kankaya yaptı. Konuşmasında ASKOM kararları,  Ankara ve Bölgesi parmak kopmaları vakalarının demografik analizi ve klinik vakalarının değerlendirilmesini sundu. GATA’den Doç. Dr. Fatih Zor, Replantasyon vakalarında komplikasyonlarının azaltılması ile ilgili yaptığıyı sunuyu, İst-El El cerrahisi ve mikrocerrahi grubu doktorlarından Op. Dr. Fatih Kabakaş’ın replantasyon cerrahisinde teknik ipuçlarını anlattığı sunu izledi. Konya Selçuk Üniversitesinden Op. Dr. Ahmet Akatekin, replantasyon cerrahisinde kemik sabitleme ile ilgili deneyimlerini paylaştıktan sonra,  İst-El El cerrahisi ve mikrocerrahi grubundan Gaziosmanpaşa Hastanesinde çalışan Doç. Dr. Berkan Mersa çoklu parmak kopmaları ile ilgili deneyimlerini anlattı. Toplantının son konuşmasını, Hacettepe Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mert Çalış, pediatrik yaş grubundaki replantasyonlar ile ilgili sunusunu yaptıktan sonra toplantı tartışma bölümüyle son buldu. Toplantı sonunda Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Uğur Koçer ve Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür birlikte konuşmacılara katılım belgelerini ve plaketlerini verdi.

Üst Ekstremite uzuv kopmaları ile ilgili kopan parçanın nasıl ve hangi şartlarda taşınması gerektiğinden, replantasyon cerrahisindeki son teknik gelişmelere kadar tüm konuların tüm detayları ile tartışıldığı toplantı bilimsel olarak oldukça doyurucuydu. Prof. Dr. Uğur Koçer toplantı ile ilgili olarak “Ülkemizde mikrocerrahi teknik deneyimin ve sonuçların dünya standartlarında olduğunu ve oldukça önemli olan üst ekstremite replantasyonlarının tüm yönleri ile tartışıldığı bu toplantının gerek eğitimine devam eden asistanlar gerekse bu konu ile ilgilenen uzmanlar için oldukça faydalı geçtiğini” söyledi.

Uzuv kopması olan hastaların sevki ve tedavisi ile ilgili bilimsel değeri oldukça yüksek olan bu toplantının düzenlenmesinde katkıları olan tüm Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Camiası üyelerini kutlar, benzer toplantıların sayılarının artırılmasını dileriz.

üst ekstremite replantasyonları
plastik cerrahi
prof. dr. uğur koçer
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir