Medimagazin logo

Prof. Dr. Karatay ile ilgili soruşturma sürüyor'

Prof. Dr. Canan Karatay’ın 15 gün süre ile meslekten men edildiği iddiası sosyal medyada en çok tartışılan konular arasında yer aldı.
Kaynak: Hurriyet.com.tr
Prof. Dr. Karatay ile ilgili soruşturma sürüyor'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin yaptığı başvuru sonrası alındığı iddia edilen 'men kararı'nı ise İstanbul Tabip Odası (İTO) yetkilileri doğrulamadı. Dr. Hasan Oğan, Karatay ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ancak alınan bir karar olmadığını aktardı.

AÇIKLAMAYI SİTESİNE KOYDU
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği konu ile ilgili açıklamasını internet sitesi üzerinden yaptı. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin İstanbul Tabip Odası’na müracaatı sonrasında Prof. Dr. Canan Karatay’ın 15 gün süreyle meslekten men cezası kararına varılmıştır” denildi.

'KARAR ÇIKMADI SORUŞTURMA SÜRÜYOR'
Söz konusu açıklama özellikle sosyal medyada yoğun bir tartışmaya konu oldu. Prof. Dr. Karatay’a yönelik yapılan açıklamayı sorduğumuz İstanbul Tabip Odası eski yönetim kurulu üyesi Dr. Hasan Oğan, 15 günlük men cezası bilgisini doğrulamadı. Dr. Oğan, Oda’nın ilgili birimleri ile yaptığı temas sonrası verdiği bilgide, soruşturma sürecinin devam ettiğini aktardı. Dr. Oğan, söz konusu kararın alınabilmesi uzun süren bir soruşturma sürecine tabi olduğunu, İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu’ndan çıkacak olan kararın Türkiye Tabipler Birliği Onur Kurulu’ndan da geçmesi gerektiğine işaret etti.

Dr. Oğan, Prof. Dr. Karatay ile ilgili sürecin ise devam ettiğini vurguladı.

prof.
dr.
karatay
ile
ilgili
soruşturma
sürüyor'
Yorum (3)
Dr.Cevdett
Amme yetesaelune=Neyi soruşturuyorlar? Bir tıp doktoru internetten araştırıp her konuda bilgi sahibi olup onunla ilgili aktarım yapamaz mı?Doktor olmayan onca insan konuşmuyor mu? Karatay Hoca'nın sözleri ilaç kartelleri ve onlarla beraber çalışanları rahatsız etmiş olmalı.
0
Cevapla
Ahmet Rasim Küçükusta
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği abesle iştigal etmek yerine doğru dürüst bir iş yapmak istiyorsa camialarına 7 ay kadar önce yönelttiğim sorularıma cevap vermelidir. RAHİM AĞZI KANSERİ AŞISI (HPV AŞISI) İÇİN AÇIKLAMA BEKLİYORUM Bilimsel verilere göre rahim ağzı kanserini veya başka herhangi bir kanseri veya bunlara bağlı ölümleri önlediği ispat edilmemiş olan, ölüm dâhil sakat bırakıcı çok ciddi riskleri olduğu bildirilen bir aşıyı “okul aşılaması olarak 11-12 yaş arası kız ve erkek çocuklara” tavsiye ediliyor. Kanser aşısı olduğunu söyleyenleri bilimsel arenalarda uyardığını söyleyen TJOD, Türkiye’ de kaydı dolayısıyla takibi bile olmadığını söylediği HPV aşısını “ülkemizde görülme oranını 100 binde 4.5, ölüm oranını 100 binde 1.5” olarak bildirdiği bir hastalığa karşı tavsiye ederek kendi kendine tezada düşüyor. Bilimsel araştırmalar ve ülkemize mahsus sosyal şartlar, HPV aşısının sapasağlam milyonlarca çocuğumuza yapılmasının, mantıksız, mesnetsiz ve onların sağlığını ciddi şekilde riske atabilecek bir uygulama olduğunu gösteriyor. Sorulara ulaşmak için: http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/01/21/yazilar/tip-yazilari/rahim-agzi-kanseri-asisi/rahim-agzi-kanseri-asisi-hpv-asisi-icin-aciklama-bekliyorum/
0
Cevapla
Bartu
TJOD da ttb gibi oldu biz kadın doğum uzmanlarının sorunları dışında her şeye el attı...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir