Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan Taziye mesajı!

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan Taziye mesajı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan hekimimiz Op. Dr. Kamil Furtun’u menfur bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.
 
İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. İnsan hayatına kast edilerek ortaya konan bu korkunç olay bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır.
 
Şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için son zamanlarda önemli hukuki, idari ve yapısal tedbirleri hayata geçirdik. Her şeyden önce “Şifa Veren Ele Vefa” dedik ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hatırlatarak, sağlık çalışanlarımızdan küçük bir teşekkürün esirgenmemesini istedik. Bununla birlikte şiddet dilinin ne medeniyetimiz ne de ahlaki değerlerimizle asla bağdaşmayacağına vurgu yaptık.
 
Tüm bunlara rağmen, toplumun hemen hemen tüm kesimlerinde yaşandığı gibi sağlıkta da maalesef bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya kalabilmekteyiz. Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olan bir sahada böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyorum.
 
Sağlık Bakanlığı olarak, bu hain saldırının aydınlanması için sürecin yakından takipçisi olacağımız bilinmelidir.
 
Hayatını kaybeden Kamil Furtun kardeşime Cenab-ı Hakk’tan rahmet, kendisi de bir meslektaşımız olan değerli eşleri başta olmak üzere evladı ve tüm yakınlarına sabırlar diliyorum.
 
Milletimizin ve Sağlık Camiamızın başı sağ olsun.
 
                         
 
Dr. Mehmet Müezzinoğlu
T.C. Sağlık Bakanı
 
 

sağlık
bakanı
müezzinoğlu'ndan
taziye
mesajı!
Yorum (18)
se
Günah çıkarmak bizleri kurtarmıyor, 13 senede bir kez olsun doktorları dinlemediniz; hakarete uğradık, küfürlere maruz kaldık, dayak yedik, olmadı öldürüldük, yinede bize nefretiniz bitmedi. Arkadaşımızın ruhu ne yazık ki rahat edemeyecek..kısa sürede unutulacak, bir daha ki cinayete kadar!
0
Cevapla
ercan fıstık
Hasta ölünce, ihmal,taksir,kusur vs deyip suç olarak görülmekte.DOKTOR öldürülünce TAKDİR-İ İLAHİ,ALLAH RAHMET EYLESİN denilmekte.Yok böyle ADALET İKİ CİHANDA...
0
Cevapla
DrCevdett
Mitinglerde Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız sağlık personeline saldırıları kınamadıkça bu olaylar durmayacak, azalmayacaktır. Bu olayları ortaya çıkaran ''acile gelen herkes acildir'',''doktorun mimardan mühendisten ne farkı var'',''hastayı hastanede rehin tutan başhekimin alnını karışlarım'' gibi söylemlerin mitinglerde devletin en üst makamlarınca dillendirilmesi olmuştur ve bu olayların geri dönüşü ancak ilgili makamların bu sözleri geri alması ve halkı miting meydanlarında uyarmasıyla mümkündür(eğer mümkünse!)
0
Cevapla
Reis Yılmaz
ALLAH aşkına sayın bakanlık yetkililerine buradan sesleniyorum hastane girişlerine x-ray koyulmasını sağlayın hastanelerde çalışan güvenliği diye bir şey yok isteyen elini kolunu sallaya sallaya bıçakla,muştayla canı isterse silahla hastanelerde gezebiliyor. Hastanelerde sağlık polisi olması gerekmez mi ? Hastaneler şifa yuvası olması gerekirken Şiddet alanı haline geliyor...
0
Cevapla
Ali çantabey
Ateş düştüğü yeri yakar.merhuma Allahtan rahmet dilerim. hekim camiasının başı sağolsun... ne desek ölen geri gelmez ama 13 yılda kurtun önüne atılan kuzu haline getirildik....savcı katledildi şehit oldu adı ülkenin en büyük adalet sarayına verildi....4 sene okuyan bir savcı hakim kadar saygınlıgımız kalmadı yeri geldi 6 yıl yeri geldi 10 yıl yeri geldi 13 yıl okuduk ama sonuç sağlık bakanımız sağlıkta caydırıcı kanunlar çıkaramadı..umurunda olmadığımız insanları umursamadığımızı sandıkta göstereceği
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir